ANNONS

Här är hetaste valfrågorna på Östermalm

Richard Wahlström, Arijana Marjanovic och Björn Tarras-Wahlberg är engagerade i Östermalm.
Richard Wahlström, Arijana Marjanovic och Björn Tarras-Wahlberg är engagerade i Östermalm.
Mitt i Stämde träff med några av de som är mest engagerade i Östermalm. Byggen, cyklar och trygghet tycks vara hetaste frågorna till nästa höst.
ANNONS

Björn Tarras-Wahlberg, Strandvägen:

Vi måste stoppa rivningsvågen! Vi måste rädda Blasieholmen och det vackra Astoriahuset. Nobelbygget borde flyttas till Brunnsviken i Nationalstadsparken. Låt Stockholm förbli Nordens Venedig. Venetianerna skulle aldrig vara så galna att de bygger en metallbyggnad mitt i stan. Vi borde lära oss av vandaliseringen av Klarakvarteren när 700 byggnader revs.

Richard Wahlström, ordförande Östermalms ungdomsråd:

Många unga känner sig otrygga på sena kväller och nätter, framför allt i parkerna som saknar tillräcklig belysning. Ungdomar vill också kunna röra sig friare i Stockholm och därför måste kollektivtrafiken bli mer tillgänglig med fler avgångar. Vi vill att mopeder ska vara ett alternativ för fler unga, och genom att avskaffa p-avgiften skulle fler ha råd med en moped. Bostadsmarknaden är också en viktigt, för med få bostäder och orimligt höga priser är det inte konstigt att många unga oroar sig för om de överhuvudtaget kommer att kunna flytta hemifrån.

Arijana Marjanovic, Gärdesbo och vice ordförande i Cykelfrämjandet

Östermalm behöver bli mer människovänligt. Genom att införa bilfria gator och bygga sammanhängande och säkra cykelbanor skulle fler våga sig upp i cykelsadeln. Samhället skulle få tillbaka miljarder i en friskare befolkning, istället för att investera miljarder i att bygga för ett fordon som gör oss sjuka, feta och stressade. Det är sjukt att bilar får så stor del av stadsytan. Genom att bygga mer cykelvänligt skulle Östermalm också bli mer demokratiskt. Alla skulle vinna, även bilisterna, även om de inte erkänner det.

Blå stadsdel med röda fläckar

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.