Min lokala hjälte

Hiphop-idoler gjorde ­bejublat besök i Kista

Drygt 200 ungdomar trängdes på KFUM-gården i Kista för att se sina idoler från hiphopgruppen New boyz.
Drygt 200 ungdomar trängdes på KFUM-gården i Kista för att se sina idoler från hiphopgruppen New boyz.
Den amerikanska hiphop-gruppen New boyz har skapat hysteri i USA.

I onsdags kom de till KFUM-gården i Kista – och taket höll på att lyfta då idolerna gjorde entré.

Ryktet om att den amerikanska hiphopgruppen New boyz skulle komma till ungdomsgården i Kista hade spridit sig via Facebook och bloggar och lockat till sig över 200 ungdomar, mest tjejer, som flockades framför den lilla scenytan.

När Earl ”Ben J” Benjamin och Dominic ”Legacy” Thomas” kom in reste sig alla upp och skrek.

– Jag älskar dig, sa Legacy på svenska med extrem amerikansk brytning.

Heta New boys, som arbetat med storheter som Chris Brown och Justin Bieber, gjorde sin första­ Sverigespelning på en klubb inne i stan, men gjorde ett stopp i Kista­ innan spelningen för att träffa ungdomarna. Tanken var att de skulle svara på frågor. Eftersom de skulle vidare direkt till spelningen fick de inte sjunga utan var tvungna att vila rösterna.

– Är ni singlar, frågade en tjej i publiken.

– Ja, det är vi. Är ni, frågade de 21-åriga rapparna tillbaka och fick ett hysteriskt ja av publiken.

Efter frågestunden fick ungdomarna ställa sig i en kö för att få träffa dem. En av dem som fick en kram av idolerna var Felicia, 16, som är ett stort fan.

– Det kändes helt overkligt, men jag fick en bild på det, säger hon.

Melika Zakariae, en av fritidsledarna på KFUM-gården, säger att besöket är den största grejen som hänt på fritidsgården.

– Många trodde inte att det var sant att de skulle komma till vår lilla fritidsgård, jag tycker själv att det känns helt overkligt, säger hon.

Fritidsgården har en egen hiphopstudio, där Malika är musikan­svarig, och flera stora hiphop­ar­- tister har tidigare besökt fri­tids- gården. The salazar bros, Stor, Sha­- zaam och Dani M är några av dem.

Att idolerna från Kalifornien skulle välja att dyka upp just i Kista hade ingen kunnat föreställa sig. Melika berättar att fritidsgården blev kontaktade av teamet bakom New boyz som undrade om de ville ha besök av rapparna.

– De har själva en bakgrund i förorten och vill inspirera ungdomar att satsa på musiken, säger Melika, som driver hiphopbloggen Duvetinte.se och är väl insatt i rap– och hiphopvärlden.

– Jag intervjuade själv killarna när de var här och de tyckte jättemycket om att komma till Kista och träffa sina fans, säger hon.