Hiphop och spårträning under späckat påsklov

Påsklovet bjuder på mer än ägg och godis.

Fårklippning, hiphop-jam och spårträning med hund en fullt möjlig kombination för den som vill hitta på något hemmavid.

Även om inte Huddinge kommun samordnar något speciellt påskschema för lediga skolelever så finns ett och annat skoj att hitta för den som ser sig omkring.

I Rådsparken inleds påsken med jakt på guldägg klockan 11 på skärtorsdagen. Under lovet kommer det sedan att finnas möjlighet att rida åsna, klippa får och klappa djur.

– Det brukar komma mycket, mycket folk på loven och därför har vi extra aktiviteter. Fårklippningen med Pettson och Findus är väldigt populär, säger fritidsledare Anette Larsson.

På fritidsgården i Flemingsberg vankas det hiphop-jam på tisdagen.

– Vi har bjudit in unga artister utifrån för att få lite nerv i arrangemanget. Men tyvärr verkar färre tjejer hålla på med hiphop i dag än för ett par år sedan. Det vore kul om lite äldre etablerade hiphop-tjejer ville ställa upp. Det behövs förebilder, säger ungdomsledaren Ray Jackson, .

I Visättra står Huddinge hundungdom med öppna armar. Den som vill lära hunden spåra kan ta med sig även oerfarna hundar.

– Man får lära hunden spåra föremål längre och längre bort från startplatsen, förklarar ordförande Angelica Karlsson.

Fakta

Något för alla

11 april, klockan 11–12 och 14–15, Fårklippning i Rådsparken, Huddinge.

11 april, klockan 10.30. Filmvisning på Segeltorps bibliotek. Hemlig film som ska vara både spännande och rolig. Ålder: Från 7 år. Gratisbiljetter bokas på telefon 535 330 60.

13 april klockan 19. Hiphop-jam på Ungzon i Flemingsberg. Ålder: 13–19 år.

13 april, klockan 19. Disco på Vårby Ungdom i Vårby. 50 kronor. Ålder: 13–17 år.

15 april klockan 11. Spårträning för hundar i Visättra. Kostnad 20 kronor.

15 april klockan 14. Familjeteater, från 3 år: Örnen och björnen med dockteaterkollektivet. Tonsalen i Huddinge. Biljetter: 40 kronor via tickster.