Hiphopeliten letar nya talanger

Adam Tensta, Linda Pira, Elliphant, Leslie Tay och Sabina Ddumba är på jakt efter nya hiphoptalanger.
Adam Tensta, Linda Pira, Elliphant, Leslie Tay och Sabina Ddumba är på jakt efter nya hiphoptalanger.
Nu är det dags att ansöka till Nästa nivå, där oupptäckta hiphoptalanger i år coachas i New York av Sveriges Hiphopelit.

Adam Tensta är värd för årets säsong och Linda Pira är en av coacherna.

I år har artisterna Elliphant, Sabina Ddumba, Leslie Tay och Kistabon Linda Pira gått samman för att hitta och coacha nya hiphop-talanger i fjärde säsongen av musikprojektet Nästa nivå.

Coacherna kommer att välja ut varsin talang som får följa med till New York. Där kommer de utvalda talangerna att bo och hänga med årets coacher i en lägenhet i Harlem och spela in ny musik tillsammans med producenter i världsklass i Red Bull Studios.

Adam Tensta har varit med sedan projektets start 2013 varit med som värd för Nästa nivå-projektet och webtv-serien, och han är även värd i årets säsong.

Ansökningen görs genom att ladda upp en video med sång/rap på www.nastaniva.com. Förra året sökte över 500 förväntansfulla talanger till Nästa nivå.

Talangerna har tidigare år fått dela scen med sina coacher och premiärspela sin musik live för 1000-tals personer under We are Stockholm och Göteborgs Kulturkalas. Vart årets spelning kommer att hållas är fortfarande hemligt.

Sista anmälningsdag är den 14 mars.