ANNONS

Hiphopparna från Lidingö med känsla för stil

Tjuvjakt - hiphop
Olle Grafström i hiphop-bandet Tjuvjakt.
Bandet Tjuvjakt från Lidingö modellar i nedtonat sportmode.
– På gymnasiet passade jag inte in i klädstereotypen på Lidingö, säger bandmedlemmen Jesper Swärd.
ANNONS

Diskreta vardagsplagg som huvtröjor, sweatshirts, t-shirts, pikétröjor och sweatpants är de kläder som Lidingöbandet Tjuvjakt visar i en kampanj för ett känt sportmärke, fotad i bandets egen studio.

– Det var askul. Det kändes inte som som det där klassiska att stå och posa i kläder. Det var avslappnat. Mer som att vi satt och gjorde musik och de var där och fotade, säger Jesper Swärd, medlem gruppen.

Klädmärket Björn Borg valde att arbeta tillsammans med en hiphopgrupp för att, som de skriver i ett pressmeddelande: ”streetwear-trenden började inom musikscenen, och främst kanske hiphop-kulturen”.

Jesper Swärd har länge varit klädintresserad. Redan när han gick i högstadiet stack han ut hemma i Högsätra när han gick klädd som hårdrockare, eftersom han gillade den musikstilen.

Vad skulle du säga är en typisk Lidingöstil? Passade du in i den?

– Nu är det nog inte så men när jag gick på gymnasiet var det mycket J Lindeberg tröjor och chinos. Jag passade inte in, säger Jesper Swärd.

Vi har inte haft det sådär jättetufft i uppväxten

Tjuvjakt består av Fredrik Woodz, Olle Grafström, Jesper Swärd, Arvid Lundquist och Kid Eriksson som växte upp på Lidingö.

Senast har bandet haft en stor hit med låten ”Tårarna i halsen”, från albumet ”Pojkvän”. Albumet ”Välkommen till Mångata” fick också ett varmt mottagande. Mycket är tillbakablickar på uppväxten på Lidingö.

ANNONS

– Det är mycket nostalgi, säger Jesper Swärd.

Hiphopgenren och hiphoptexter förknippas vanligtvis med andra, mer socialt utsatta förorter än Lidingö. Texterna i Tjuvjakt musik handlar istället om saker som ligger bandmedlemmarna nära, som hjärtesorgen i ”Tårarna i halsen”.

– Vi har inte haft det sådär jättetufft i uppväxten kanske, säger Jesper Swärd.

Bandet bildades 2012.

– Det var lätt för oss att hitta varandra vi var nog de enda på Lidingö som höll på med hip hop, säger Jesper Swärd.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.