Välj ditt område
Odenplan
Hissarna går inte att lita på.

Hissfiasko i Citybanan-bygget: ”Jätteledsna”

Nyheter Ända sedan invigningen av den nya pendeltågsstationen vid Odenplan har hissarna haft problem, men ännu finns inte nån lösning.
– Vi är jätteledsna över det här, säger Per Hallberg, presskommunikatör vid SL.

Den nya pendeltågsstationen vid Odenplan togs i drift den 10 juli och sen dess har hissarna som förbinder tunnelbaneplattformen med pendeltågsperrongen haft problem. Stora problem.

Under stora delar av dygnet fungerar de inte över huvud taget och av SL bedöms de som avstängda. Men har man tur så går de.

Strömförsörjningen fallerar

– De fungerar men strömförsörjningen fallerar ibland. Vi vet inte vad det beror på. Vi har prövat med att byta ut vitala delar men problemet har kvarstått, säger Per Hallberg.

– Vi är jätteledsna över att det inte funkar. Framförallt är det personer med funktionsnedsättning som drabbas. Det finns ingen bra lösning för dem, fortsätter han.

Ett alternativ är att ta sig upp via den nya uppgången som ligger i korsningen Vanadisvägen/Dalagatan, nio minuters gångväg från Odenplan.

– Eller om man åker till T-centralen och tar tunnelbanan därifrån till Odenplan.

”Mig veterligen har ingen fastnat”

Men samtidigt går det alltså att chansa. För trots att hissarna anges vara avstängda på SL:s hemsida och i deras app så är de inte det.

– När hissarna väl fungerar så fungerar de hela vägen, och mig veterligen så har ingen fastnat. Och vi har tekniker på plats hela tiden så om det skulle vara så att hissen skulle stanna så har vi personal på plats som kan hjälpa resenärerna.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Här ökade bopriset med 40 procent – på ett år

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet