Hitta din sport på Den stora idrottsdagen i Österåker

Idrottsdag i Österåker
Idrottsdagen vänder sig både till unga och äldre som är nyfikna på idrott.
I maj är det dags för Den stora idrottsdagen i Österåker. Lokala idrottsföreningar visar då upp sig och så blir det officiell invigning av den nya friidrottsarenan i Åkersberga. Ett av syftena är att få fler barn och unga att prova på olika idrotter.

– Vi vill på detta sätt lyfta det värdefulla föreningslivet och dess underbara eldsjälar som varje dag gör fantastiska insatser för våra barn och unga, säger kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M).

Det här är första gången kommunen och lokala föreningar arrangerar Den stora idrottsdagen som äger rum lördagen den 11 maj vid Österåkers sportcentrum.

österåkers friidrottsarena

En smyginvigning av Österåkers friidrottsarena hölls redan i augusti förra året.

Under dagen kommer alla som vill att få möta lokala idrotts- och friluftsföreningar och prova på olika sporter. Dessutom firas Cykelns dag och på den nya friidrottsarenan i Åkersberga blir det officiell invigning, uppvisningar och stafett.

Moa Hjelmer och Kajsa Bergqvist

Evenemanget gästas av friidrottsstjärnorna Moa Hjelmer och Kajsa Bergqvist och det blir också prisutdelning till de lokala idrotts- och friluftsföreningarna, bland annat för Årets talang, Årets unga ledare och Årets eldsjäl.

Den stora idrottsdagen utgår ifrån Riksidrottsförbundets strategi som ska leda till en mer nyfiken, välkomnande och utvecklande idrott så att fler blir motiverade att hålla igång hela livet, oavsett ambitioner, bakgrund och erfarenheter.

Mer information om Den stora idrottsdagen finns på kommunens hemsida.