ANNONS

Hittade knark för 900 000 kronor på toan

Narkotikan låg i en förpackning där den röda pilen pekar.
Narkotikan låg i en förpackning där den röda pilen pekar.
När polisen bröt sig in i lägenheten i Fittja var mannen i färd med att spola i toaletten.
Polisen lyckades ändå ta nästan ett helt kilo höghaltigt kokain.
Nu har mannen dömts till fängelse i fem år och sex månader.
ANNONS

Det var i december som polisen knackade på dörren till en lägenhet i Fittja för att göra husrannsakan. Men trots att polisen hörde att någon rörde sig i lägenheten öppnade ingen. Då bröt polisen sig in.

Sprang in på toaletten

Åklagaren Anna Stråth

– Mannen sprang in på toaletten och låste in sig, säger åklagaren Anna Stråth.

Spolade i toaletten

När polisen kom in på toaletten kunde de höra att det spolats i toaletten. Bredvid låg tomma förpackningar för narkotika, men polisen hittade ändå 987 gram kokain som den nu dömde mannen tagit med sig in.

Höghaltigt kokain

Åklagren Anna Stråth

– Det var höghaltigt kokain. Det går inte att jämföra partier av kokain rakt av med varandra. Om det är väldigt starkt så kan det blandas ut till det dubbla, säger Anna Stråth.

10 000 doser

En burk med kreatin till höger. Ur polisens förundersökning.

Enligt polisen var knarket som hittades på toaletten värt 890 000 kronor på gatan och skulle räcka till runt 10 000 doser. Kokainet hade en renhetshalt på 85 procent, medan vanliga doser som dras upp i näsan brukar ha en renhetshalt på 25-30 procent.

ANNONS

Blandar ut knarket

I lägenheten hittade polisen också kreatin, ett vitt lagligt pulver som används muskelbyggare, men som också är vanligt att blanda ut kokain med. Polisen hittade även andra föremål som visar att narkotikan skulle säljas vidare.

Grovt brott

Mannen har erkänt brott och tingsrätten dömde i slutet av mars mannen till fängelse i fem år och sex månader för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen som är från Montenegro ska även utvisas.

En ny tung dom

I början av året har två andra tunga domar kommit mot personer som hanterat stora mängder narkotika i Botkyrka. Bland annat i ett fall där polisen hittade cannabis värt 18 miljoner kronor i en skåpbil i Alby

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.