ANNONS

Lågstadieelever på rast hittade skjutvapen vid Snättringeskolan

Snättringeskolan
Polisen var snabbt på plats och tog hand om vapnet.
Lågstadiebarn hittade ett skjutvapen i en buske på Snättringeskolan under en rast på onsdagsförmiddagen.
Eleverna lämnade vapnet till en vuxen som ringde polisen.
ANNONS

Några lågstadieelever hittade en pistol slängd i en buske i utkanten av Snättringeskolans skolgård, under en rast på onsdagsförmiddagen. Eleverna lämnade vapnet till en vuxen som larmade polisen.

Vapnet var oladdat.

– Det fanns inga patroner i vapnet. Det finns inte heller någon hotbild mot skolan, säger Snättringeskolans rektor, Nadja Melander.

Hur reagerade barnen?

– Det är klart att det var många frågor och funderingar och uppståndelse i stunden. Att polisen är här tillhör ju inte heller vår vardag. Men vi pratade med alla barn om vad som hänt och informerade också föräldrarna, så att de ska vara beredda om barnen har fler frågor hemma, säger Nadja Melander och fortsätter:

Jag tycker att alla har agerat rätt. Barnen gjorde rätt som lämnade vapnet till en vuxen och polisen var snabbt på plats.

Nadja Melander, rektor Snättringeskolan.

– Jag tycker att alla har agerat rätt. Barnen gjorde rätt som lämnade vapnet till en vuxen och polisen var snabbt på plats. Vi har kunna bedriva undervisning precis som vanligt, så efter omständigheterna tycker jag att allt har gått bra.

Polisen undersöker vapnet

Polisen ska nu undersöka vapnet.

– Patrullen som åkte dit bedömde vapnet som funktionsdugligt, alltså att det skulle kunna användas, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

ANNONS

Misstänker ni att det finns ett samband med skottlossningen i Vårby i natt?

– Det är alltid svårt att säga, men vi kommer att titta på det. Vapnet ska ju undersökas och då får vi se om vi kan binda det till något. Vi tittar alltid på vad som har hänt i området i närtid.

Susanne vaknade av skottlossningen: ”Smällde ganska ordentligt”