Elever hittade misstänkt vapen på skola

Misstänkt vapen hittades av elever på Ellen Key skolan i Spånga.
Misstänkt vapen hittades av elever på Ellen Key skolan i Spånga.
Elever på Ellen key skolan i Spånga hittade ett misstänkt vapen utanför deras skola, under torsdagen.
– Det är jätteilla att någon lämnar ett vapen så nära skolan och jag är glad att polisen kunde vara på plats så snabbt, säger Christian Gullfeldt, rektor på Ellen Key skolan i Spånga.

Det var elever på Ellen key skolan i Spånga, som hittade ett vapen utanför skolan under torsdagen.

– Eleverna hittade vapnet i ett skogsparti angränsande till skolgården. Eleverna som går i årskurs sju kontaktade lärare direkt som i sin tur larmade polisen, säger Christian Gullfeldt, rektor på Ellen Key skolan i Spånga.

Vapnet hittades i ett skogsparti

Han berättar att skolpersonalen informerades så att skolans elever inte skulle vara i närheten av platsen i väntan på polisen.

– Jag är glad och stolt över att elever och lärare agerade så klokt i denna situation och att polisen så snabbt kunde komma och ta hand om vapnet.

Vapnet hittades av elever vid Ellen Kay skolan.

Polisen larmades vid klockan 12.52

Polisen bekräftar att de har hämtat ett vapenliknande föremål som hittats utomhus på ett skolområde i västra Stockholm. De har nu inlett en förundersökning om grovt vapenbrott.

På Ellen key skolan följer man nu en krisplan för att hantera händelsen.

– Nu har personalen möte för att adressera ärendet och vi har en krisplan för hantering av svåra situationer, som vi följer, säger Christian Gullfeldt.

Artiklen uppdateras.