Mordförsök i Tumba – man hittad med svåra skador

En man i Tumba hittades av en vän i sin lägenhet på Vretavägen i Tumba med kraftigt blödande skador på ryggen, efter klockan 10 på söndagen.

En förundersökning om försök till mord är inledd och två personer har gripits misstänkta för brottet.

Det var på söndagsförmiddagen vid halv elva som en man hittades i sin lägenhet på Vretavägen i Tumba med kraftiga skador på ryggen. Det var mannens vän som skulle besöka honom, och vännen larmade ambulansen direkt när hen såg mannen.

Mannen berättade för polisen att han fått skadorna dagen innan på en annan plats. Mannen fördes till sjukhus och var då vaken och talbar.

Det är för polisen fortfarande oklart hur mannen fick skadorna. Polisen hämtade in två personer som befann sig i samma hus som mannen till förhör. Och polisen bekräftar på söndagen att två personer har gripits misstänkta för brottet. En person i 35-årsåldern, och en person i 45-årsåldern.

Den skadade mannen är i 35-årsåldern.

En teknisk undersökning ska ske på platsen.

– Förhör pågår. Den målsägande är kvar på sjukhus, och två personer är alltså misstänkta och gripna. Krimjouren håller på med förhör och ska sedan föredra det för åklagaren. Vi har inte rett ut orsaken till det inträffade än, säger Gabriella Åslund, stationsbefäl vid polisen Stockholm Syd, på söndagen.

Eva Nilsson vid polisens länskommunikationscentral sade tidigare på söndagen:

– Mannens vän uppger att denne kom på besök och upptäckte då att vännen hade skador och blödde. Vännen säger då att de uppstått i går (lördagen red anm), och mer kunde vi inte få fram just då. Den här vännen larmade ambulansen.