Kvinna hittades vid strand – polisen söker vittnen

Norrviken
Kvinnan hittades vid en strandkant vid Norrviken i Sollentuna.
En äldre kvinna hittades allvarligt skadad vid Norrviken under tisdagen. Hon tros ha blivit attackerad och polisen söker nu vittnen som befunnit sig på "Kärleksudden".
– Det kan vara att någon har gjort intressanta iakttagelser i området, säger Christian Jofur, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Aftonbladet.

Räddningstjänst och polis larmades ut till Norrviken i Sollentuna under tisdagseftermiddagen. Två personer skulle ha gått genom isen, men man hittade ingen nödställd och det fanns inget som tydde på att någon varit med om en olycka.

Mycket allvarliga skador

Däremot hittade man en äldre kvinna i strandkanten. Hon hade en blödande skada i huvudet och var medvetslös. Hon fick köras till sjukhus med ambulans där hon fortfarande vårdas.

Polisen uppger via sin presstjänst att skadorna är ”mycket allvarliga”.

Misstänks ha blivit attackerad

Enligt ett Facebookinlägg från Sollentunapolisen hade hon skador som hon inte kunnat ådragit sig på egen hand.

Man skriver bland annat att:

”När räddningspersonal kom till platsen visade det sig att kvinnan hade skador som med stor sannolikhet tillfogats av okänd gärningsman”

Polisen skriver på sin hemsida att de haft tekniker som undersökt ”Kärleksudden” – platsen där kvinnan hittades. De kommer också att undersöka kvinnan på sjukhuset för att få reda på vad hon varit med om.

Söker vittnen

Polisen söker också vittnen som befunnit sig i området kring Kärleksudden mellan klockan 12.30 och 14.00 på tisdagen.

– Vi behöver få in uppgifter från allmänheten. Det kan vara att någon har gjort intressanta iakttagelser i området, säger Christian Jofur, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i norra Stockholm till Aftonbladet.

I sitt Facebookinlägg skriver man att:

”Vi behöver även få in alla tänkbara tips/iakttagelser gällande personer och fordon som kan ha synts till i eller i anslutning till gångvägarna mellan Norrviken och Rotebro, särskilt i närheten till Kärleksudden.”

Polisen meddelade under torsdagsmorgonen att kvinnans hälsotillstånd fortfarande var mycket allvarligt.

– Vi har inte ens haft möjlighet att höra henne än. Vi vet som sagt inte  hur hennes skador uppkommit, om hon ramlat eller utsatts för brott. Det är därför vi behöver hjälp, säger Carina Skagerlind på polisens ledningscentral.