Här hittar du brasorna i Valborg på Söder

I Gamla stan och Hammarby sjöstad kan du hitta brasor i Valborg.
I Gamla stan och Hammarby sjöstad kan du hitta brasor i Valborg.
Fira in våren med öl och korv eller traditionsenligt med brasa på Riddarholmen. Här kan du fira Valborg på Söder.

I över 40 år har fackeltåget från Stortorget till Riddarholmen i Gamla stan varit en tradition. Även i år brinner elden på Evert Taubes terass klockan 20:30.

I övrigt är det som vanligt snålt med eldar inne på Södermalm. Men för den som är sugen på en traditionell eld så finns det bland annat i Hammarby sjöstad. Där tänds brasan som vanligt i Hammarbybacken.

Vill man ha ett lite mer alternativt Valborgsfirande kan man ta sig till Nya Carnegiebryggeriet för Valborgs-BBQ den 30:e april.

LÄS MER: Tjuvstarta Valborg med Kulturnatt Stockholm

Fakta

Här kan du fira Valborg

Hammarbybacken

  • Firandet börjar vid 17:30 med bland annat utställningar, ponnyridning och serveringar. Dessutom vårtal, musik och körsång.
  • Elden tänds cirka 20:00 och kvällen avslutas med tyst fyrverkeri 21:30.

Lilla sickla

  • Cirka 400 meter från Hammarbybacken firas Valborg på Lilla Sickla gärde. Valborgsbrasa tänds klockan 19:30. Dessutom körsång och fyrverkerier.

Gamla stan – Riddarholmen

  • Traditionsenligt fackeltåg klockan 20:10 från Stortorget till Riddarholmen. Elden tänds vid Evert Taubes terass 20:30. Det bjuds på vårtal, kör- och allsång.

Nya Carnegiebryggeriet

  • BBQ-fest med öl och korv och livemusik på terassen. Bandet börjar spela klockan 18:00 och utomhusfirandet avslutas med fyrverkerier klicka 21:30, för att sedan fortsätta inomhus till klockan 23:00.

 

Källa: Stockholms stad, Nya Carnegiebryggeriet, Sveriges Hembygdsförbund