ANNONS

Här hittar du Väsbys bästa pizza

Vi testar vem som har godast pizzor i Upplands Väsby
Italian Slize var testpanelens favorit.
Kebaben imponerade hos Valentino.
Kebaben imponerade hos Valentino.
Trevlig med restaurangkänsla på Drop in.
Trevlig med restaurangkänsla på Drop in.
Hemtrevligaste stämningen hittade vi på Brunnby livs.
Hemtrevligaste stämningen hittade vi på Brunnby livs.
Var man hittar bäst pizzor i Väsby är en fråga som engagerar. Vi bestämde oss för att samla en panel med pizzaentusiaster och ge oss ut till de populäraste pizzeriorna i byn. Lagom till första januari fick fyra giganter i Väsbys pizzaarena göra upp om titeln Väsbys bästa pizza.
ANNONS

Italian slice – favoriten

Många plus i kanten hos Italian slice, vinnare i testet av Väsbys pizzor. En modern pizzeria som inte bara erbjuder en utan två glutenfria varianter på pizzabotten i en rödkaklad restaurang som för tankarna till en 50-talsdiner eller italiens flagga.

Pizzorna har en riktigt frasig botten och serveras uppskurna. Vesuvion toppar med riktigt god skinka, generöst med ost och klara toner av örter. Ett möjligt minus är att det droppar friskt, men en oljig pizza är kanske priset för tunn botten och rikligt med ost. Plus i kanten för att skaften är bortskurna på fefferonin.

Testpanelens favorit men med tuff konkurrens.

Valentino – bästa kebabpizzan

Kebaben imponerade hos Valentino.

Privata bås med insyn över pizzabagarna ger en klassisk pizzahakskaraktär, kanske lite väl klassisk? Här är det kebabköttet som charmar, riktigt saftigt och tunna skivor och generöst med kött på kebabpizzan. Vitlökssåsen är av snällaste laget med mer sötma än sting.

Vesuvion är väl balanserad med god skinka och rikligt med ost. Här finns inte mycket negativt att säga utan du får just vad du förväntar dig. Slår du upp en vesuvio i en ordbok är det troligtvis en bild på denna pizza du hittar. Möjligtvis att brödet smakar lite bränt.

 

ANNONS

Drop in – största pizzorna

Som en pizzeria ska se ut och troligen ser ut i många andra norrortskommuner, charmiga detaljer blandas med menyer på display. Här serveras dagens i särklass största pizzor.

Lite mer restaurangkänsla på Drop in.

Det är goda men snälla pizzor. Rikligt med ost men lite tama smaker. troligtvis faller det juniorerna på läppen och passar säkert perfekt i soffan på första januari, ett rejält tilltaget ostlager på vesuvion som är Amandas favorit för kvällen.

Ett plus i kanten är att restaurangen har fullständiga rättigheter, för den som vill para pizzan med en öl.

Brunnby pizzeria – generöst med toppping

Riktigt hemtrevlig känsla när man kliver in, det märks att någon lagt manken till för att julpynta. Trevlig atmosfär som matchas av personalen men lite väl lång väntetid på pizzan.

På Brunnby livs maxade de med topping.

Det är bra pizzor som serveras men inget som riktigt poppar. Niklas och Fredrik uppskattar att det är rejäla bitar lök på kebabpizzan, det bryter av och ger tuggmotstånd. Det enda stället som inte har färska tomater på kebabpizzan, de saknas.

Pizzorna är något mindre men det snålas verkligen inte med toppingen – tvärt om!

Fakta

Så här gjorde vi testet

Vi gick igenom trådarna om bästa pizzerian i Facebookgruppen ”Det är i Väsby det händer ! :-)” från 2017 och sammanställde rösterna från samtliga 7 trådar. I topp hamnade Italian Slize, Valentino, Brunnby livs och Drop in, totalt hade 159 Väsbybor tyckt till och de ledande pizzeriorna hade mellan 36 och 14 röster var.

Testpanelen fick prova två pizzerior på varje ställe. Den ena pizzan var en kebabpizza och den andra en vesuvio, Sveriges populäraste och näst populäraste pizza utöver egenkomponerade varianter enligt sajten Onlinepizza.

Vilken är din favoritpizza?

Angelica Schmidt, 32 år, bor i Sigma, arbetssökande
Ingen favorit, beställer allt från capriciosa till Acapulco.
Niklas Malmstedt, 32 år, bor i Smedby, kundvärd
Kebabpizza med pommes. Det ska vara bra kött och frasiga pommes med stark sås.
Rasmus Ronström, 23 år, bor i Odenslunda, jobbar på lager
Calzone.
Fredrik Thibblin, 46 år, bor i Prästgårdsmarken, jobbar som sjuksköterska
Capriciosa, det är något speciellt med skivad champinjon!
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.