Hjalmar har gått i mål på pilgrimsresan

78-åringen har paddlat ensam 90 mil mellan Åkersberga och Trondheim i pilgrimsmantel.

Vad är dina intryck från paddlingen?

– Alla naturintryck. Jag paddlade 90 mil och drog kanoten i 17,5 mil i en kanotvagn. När jag kom fram till Trondheim filmade lokaltidningen där mig. Jag paddlade i Indalsälven och förbi Döda fallet. Man hinner tänka djupa tankar under en pilgrimspaddling. Jag kom på en slogan, man ska leva och älska så länge man lever. Jag älskar min familj och naturen, det finns mycket i det.

Vilka träffade du?

– Många. Jag började den 18 maj och var framme den 22 juni. Men då hann jag också fira min födelsedag där min son bor i Undersåker och vara med på mina barnbarns skol­avslutning. Och gå på min brors begravning.

Du är 78 år. Är du ovanligt pigg och vältränad för din ålder?

– Jag har skött min hälsa. Har deltagit i Vasaloppet, Lidingöloppet och Vätternrundan, men de har många gubbar gjort. Paddlingen är ett intresse, jag har paddlat mer efter skilsmässan för två år sedan. Livet är långt, bara man sköter hälsan. Jag har aldrig haft det så roligt som efter pensionen.

Klotter och inbrott på ö

RINDÖ Klotter, krossade rutor och stulen glass. Polisen misstänker att ungdomsgäng härjar på Rindö och Researö.

Ett kafé på Rindö utsattes i förra veckan för inbrott två kvällar i rad. Även en av försvarets anläggningar blev nerklottrade.

– Vi tror att det är ungdomar som ställer till oredan, säger polisen Christer Sandström.