Nu kan du få hjälp att söka jobb – i bibblan

Kanske behöver du råd om hur man bäst skriver ett cv?
Kanske behöver du råd om hur man bäst skriver ett cv?
Är du ung och vill ha hjälp att komma in i arbetslivet eller få goda råd om studier? Det kan du få i Skärholmens bibliotek, när Jobbtorg Unga kommer dit.

Premiären är på onsdag. Då finns minst två ungdomskonsulenter i biblioteket, klockan 16–19. De hoppas på att knyta kontakter med unga mellan 16 och 29 år.

– Jobbtorg Unga finns i Skärholmen, men ligger lite vid sidan av. Därför har vi börjat samarbeta med biblioteket, som ligger centralt. Det är också en neutral plats, en del kan tycka att det är känsligt att komma till Jobbtorget, säger Evelina Rengstedt, kommunikatör vid Jobbtorg Unga.

Jobbtorg Ungas uppdrag är att hitta unga människor som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. De får sedan hjälp med att söka arbete och inleda studier, utifrån sina önskemål, intressen och styrkor. Många får en egen jobbcoach.

I biblioteket blir det mer ett första möte.

– Vi informerar om att vi finns och om vad vi har att erbjuda. En del kanske vill gå vidare och få hjälp av olika insatser, andra kanske bara behöver hjälp med att skriva ett cv, säger Evelina Rengstedt.

Jobbtorg Unga ska finnas i Skärholmens bibliotek på onsdagar klockan 16-19, till och med den 13 december. Någon tidsbokning behövs inte för att träffa dem.