Han ska hjälpa stela kontorsråttor må bättre

Christopher Wänfelt får ta emot blommor av Täbys kommunalråd Camilla Brodin (KD).
Christopher Wänfelt får ta emot blommor av Täbys kommunalråd Camilla Brodin (KD).
Christopher Wänfelt har startat Täbys 10 000:onde företag. Han slutade på sitt välbetalda jobb som konsult och började fila på en idé som skulle få stillasittande kontorsarbetare att må bättre.
– Man tvivlar ibland men jag känner att det är en väldigt bra idé.

Christopher Wänfelt sa upp sig från sitt välavlönade jobb som elkonsult och startade eget istället. Nu har han lagt ner hela sitt hjärta i företaget ”Pepproom”.

– När jag fyllde 31 kände jag att om jag någon gång vill starta eget så måste jag göra det nu, annars blir det försent, säger den nyinflyttade Täbybon.

”Många gör sig pigga genom att dricka en massa kaffe”

Vill få fler att röra på sig

Idén kom till honom när han hörde ett inslag på radio om att många drar sig för att gå på gym eftersom de lider av dåligt självförtroende och inte vill träna framför andra. För många är träning också en tidsfråga och därför beslöt han sig för idén om ett litet rum på kontoret dit stela eller stressade kontorsanställda kan gå och träna eller koppla av i några minuter.

– Idén är att det ska bli ett aktivt vilorum. Har man ont i ryggen eller känner sig stel någonstans finns det instruktionsfilmer som visar vilka övningar som passar. Det blir en mikropaus i jobbet för att få igång syresättning och blodcirkulation, säger han.

Christopher Wanfält har startat ett nytt företag i Täby. Här demonstrerar han lyft med hantlar med kommunalrådet Camilla Brodin (KD).

Motverka psykisk ohälsa

Den här formen av mikropauser i jobbet är viktiga, menar Christopher Wänfelt, som tror att korta träningspass på arbetstid skulle kunna motverka psykisk ohälsa och hög sjukfrånvaro på arbetsplatser.

– Istället för att göra sig pigg med flera koppar kaffe kan man gå in och göra ett litet tränings- eller yogapass på fem minuter och skaka liv i kroppen. För den som sällan tränar kan den här korta påfrestningen ge ganska bra effekt om man gör det varje dag.

”Det kändes lite som att vinna på lotto”

Två företag om dagen

Christopher Wänfelt är inte den enda som startar företag i Täby. I snitt etablerar sig två företag om dagen i Täby och Christopher Wänfelt blev företag nummer 10 000. För att uppmärksamma det fick han blommor och besök av Täbys kommunalråd Camilla Brodin (KD) och på fredag är det dags för ännu mer uppvaktning i Täby Centrum.

– Det kändes lite som att vinna på lotto. Det är verkligen jätteroligt, säger han.

Var det inte läskigt att sluta sitt jobb och starta eget?

– Det är klart att man tvivlar ibland men jag känner att det är en väldigt bra idé. Jag har samma självförtroende som Conor McCregor hade innan sin match mot Floyd Mayweather, haha.

Christopher Wanfält har ett stort självförtroende när det gäller hans företagsidé.