Anette får seniorerna att orka mer

Lokal hjälte
Anette Fällström kör 2-3 pass om dagen och har en förmåga att få människor att orka mer än de tror. Nu är hon nominerad till Min Lokala Sollentunahjälte.

Varför engagerar du dig i seniorträning?
Jag har varit tränare sedan jag var 16. Först var det elitgymnastik och sedan utbildade jag mig till idrottslärare och höll i en massa kurser för svenska gymnastikförbundet. Seniorgymnastiken började med att en väninna drev det här före mig och när hon fick nytt jobb tog hon in mig här. Först var det gratis i kommunen, men de var tvungna att spara och då drog de in på seniorgymnastiken. Det tyckte jag var hemskt så jag bestämde mig för att fortsätta på något sätt. 2016 bildade jag en förening och nu är vi närmare 350 medlemmar. Som tränare får jag och de tränare jag tar in, betalt. Men allt arbete med föreningen gör jag ideellt. 

Vad är det som driver dig?
Det är väl att jag får så mycket positiv feedback feedback från alla deltagare. Jag får applåder när jag kommer in på jobbet, det är inte alla som får. 

Hur orkar du?
Man tränar med en viss teknik. Jag gör 2-3 pass om dagen, men det går jättebra. 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Sollentuna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesollentuna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Sollentunahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners