ANNONS

Anita vill öka de äldres gemenskap

Anita Jansson, ordförande i PRO Solberga-Brännkyrka som även har boule på programmet.
Anita Jansson, ordförande i PRO Solberga-Brännkyrka som även har boule på programmet.
Anita Jansson, ordförande i PRO Solberga-Brännkyrka, har många bollar i luften.
Med pubträffar, bowling och gåfotboll vill hon öka gemenskapen bland pensionärerna.
Nu är hon nominerad till Mitt i:s satsning "Min lokala söderortshjälte".
ANNONS

Anita Jansson, 72, är inne på sitt fjärde år som ordförande i PRO:s lokala förening Solberga-Brännkyrka. I nomineringen beskrivs hon som en person som hela tiden vill utveckla föreningen och se till att pensionärerna håller sig aktiva. Anita har dragit igång både pubträffar och bowling och en seniorvariant av ”Halv åtta hos mig”.

PRO-medlemmar samlade för boule på Solberga bollplan.

Vi måste ju få in fler herrar också och det här kanske kan få hit dem

Och nu kommer hon med ytterligare en aktivitet  – nämligen gåfotbollen som startar den 2 maj med Solberga BK som huvudman.

Hur kommer det sig att det du vill satsa på gåfotboll?

– Vi har ju 200 damer i föreningen och 100 herrar. Vi måste ju få in fler herrar också och det här kanske kan få hit dem. Sen är det ju bra friskvård också. Idén fick jag från en artikel i Mitt i om att Enskede IK dragit igång gåfotboll.

Hur är reglerna?

– Du får ju inte springa, måste ha en fot i marken hela tiden. Är det så att du springer blir det frispark för motståndarlaget. Och du får inte ha rollator.

ANNONS

Vad är det viktigaste i en pensionärsförening?

– Att medlemmarna tycker att det är meningsfullt, att de får möjlighet att träffas och att känner sig sedda och behövda, säger Anita Jansson.

Vad är det som driver dig att fortsätta?

– Om medlemmarna tycker att mitt ledarskap är bra, då driver det mig framåt. Man ska alltid försöka hitta lösningar. Är det någon som ringer och säger:  ”Jag kan inte komma i dag för att det snöar”. Då svarar jag: ”Då kommer vi och hämtar dig. Inga problem”.

Ulla Ibring, 95 år, är en aktiv föreningsmedlem, även om hon här nöjer sig med att vara åskådare.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners