ANNONS

Lova blev årets hjälte i Farsta 2018

Lova Blomqkvist
Lova Blomqvist räddade livet på pojken som höll på att drunkna.
Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala hjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor. 2018 utsågs Lova Blomqvist till Min lokala hjälte i Farsta.
ANNONS

När Lova Blomqvist såg pojken slå i huvudet och falla ner i vattnet reagerade hon direkt.

– Jag ser hur hans ögon stänger sig. Han glider ner i vattnet och jag tänker att om jag inte tar tag i handen överlever han inte. Han andades först inte, jag trodde att han var död. Men sedan började han väsa. Jag skrek åt de andra att ringa ambulans, sa Lova till Mitt i när det hände.

För sin insats utsågs hon till Min lokala hjälte i Farsta 2018.

– Jag tänker att det var bra att jag agerade. Jag undrar vad som hade hänt om jag inte hade gjort det.

Lova Blomqvist blev Mitt i:s hjälte i Farsta

Lovisa Blomquist blev Mitt i:s hjälte i Farsta efter att hon räddat en pojke från att drunkna i Långsjön på Huddingesidan. Foto: Anna Z Ek

För Lova är det en självklarhet att vara en hjälte i vardagen, även om det handlar om mindre saker än att rädda någons liv.

– Jag tycker att det är en viktig grej, att hjälpa till i vardagen. Jag har alltid hjälpt till med smågrejer som att hjälpa någon över gatan. Att fråga om allting är okej, vardagliga saker liksom.  Jag tycker inte att det handlar om att man behöver rädda någons liv. Det handlar om att man har gjort någonting positivt för samhället, att starta en organisation för kvinnor eller barn som är utsatta för våld i hemmet, till exempel. Någonting som kanske inte alla hade gjort.

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.