Barnen först en självklarhet för Karin

Karin Johnestedt jobbar på Bollens förskola i Solna. Nominerad till Min lokala hjälte
Barnen kommer alltid först för Karin Johnestedt.
Lång och trogen tjänst inom förskolans värld och ett aldrig trytande engagemang för varje barn – nu är Karin Johnestedt nominerad till Min lokala Solnahjälte 2019.

När vi hörs för att boka in det här samtalet hörs glada barnskratt i bakgrunden. Det är helt vanlig vardagseftermiddag för förskolechef Karin Johnestedt och hon är ute på promenad ihop med barnen.

– För mig är det viktigt att ha nära kontakt med alla barnen, trots att det är många så ser jag till att lära känna alla, förklarar hon när vi hörs igen några dagar senare.

Det måste finnas en värme och glädje, hjärtat måste finnas med

Karin Johnestedt

Hon har jobbat med barn sedan 1970-talet och är i dag chef över de privata Montessoriförskolorna Bollen och Villa Solstrålen i Solna. Som chef över två förskolor och med över fyra decennier inom förskolans värld i bagaget brinner Karin Johnestedt, 68, fortfarande lika starkt för jobbet. Det stora engagemanget och lång och trogen tjänst som pedagog och chef på Bollen sedan mitten av 80-talet gör att hon nu nomineras till Min lokala Solnahjälte 2019. ”Karin lyckas skapa en vacker och trivsam miljö med enkla medel”, skriver en förälder till ett barn på Bollen i motiveringen.

– Ibland är det svårt att få tiden att räcka till, men det gäller att prioritera rätt och barnen går alltid först, säger Karin Johnestedt

I motiveringen står det också: ”Inte sällan ser man Karin gå omkring på avdelningen långt efter stängningsdags för att sätta fram en blomma, ett ljus- eller något annat som gör miljön på förskolan vacker och hemtrevlig”.

– Många gånger är det små detaljer som gör det. Det måste finnas en värme och glädje, hjärtat måste finnas med och det genomsyrar vår verksamhet, säger Karin Johnestedt.

Vem är din lokala hjälte?

Huvudpartners