Vad betyder Gubbverkstan för dig, Bo?

Kerstin Hansson, Bo Palm och Ingrid Svedinger på Gubbverkstan.
Kerstin Hansson, Bo Palm och Ingrid Svedinger på Gubbverkstan.
Pensionären Bo Palm, 83 år, är ordförande för Gubbverkstan på Järnvägsgatan 5, som håller många ensamma pensionärer sysselsatta om dagarna. Nu har Bo och verkstan hjältenominerats.

Först och främst, vad är Gubbverkstan?

– Det är en ideell förening dit pensioner kan gå och snickra tillsammans, antingen saker till sig själva eller för att hjälpa andra. Idag ska jag hjälpa en dam som kom hit med en trasig stol, till exempel. Vi har öppet varje vardag mellan klockan 8-12.

Vilka är det som kommer till Gubbverkstan?

– Det är pensionärer i alla åldrar som kommer hit och snickrar. Den yngste är en förtidspensionär som är född 1966 och den äldsta är född 1928. Ibland kan vi vara uppemot 20 pensionärer här, men det varierar. Trots namnet är 36 procent kvinnor av de som snickrar i verkstan. Våra kunder är oftast också äldre, men ibland kommer det även yngre personer som behöver hjälp.

Kerstin Hansson, Bo Palm och Ingrid Svedinger lagar en stol som en dam behövde hjälp med. Foto: Lena Brismo

Vad betyder Gubbverkstan för dig?

– Det är en form av terapi. Jag har gått hit nästan varje dag sedan min fru gick bort. Att sitta hemma och rulla tummarna är värdelöst.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Sundbyberg lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesundbyberg@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Sundbybergshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners