Bibliotekarien Caroline hyllas som hjälte i Bromma

Caroline Strömberg, bibliotekarie i Bromma som brinner för barnens läsning från 0 år och uppåt
Caroline Strömberg jobbar som barnbibliotikarie.
Att upptäcka läsning är ett verktyg till både kunskap och glädje. På Brommaplans bibliotek brinner Caroline Strömberg för just det.
– Jag älskar mitt jobb, säger Caroline, som nomineras till Min lokala Brommahjälte.

– Jag blir alldeles överrumplad!

Min lokala hjälte är Lokaltidningen Mitt i:s stora satsning för att lyfta vardagshjältar hos dig. När vi ringer upp Caroline och berättar den glädjande nyheten är hon precis på väg att öppna biblioteket vid Brommaplan. Hit pendlar 55-åringen, som bor i Sigtuna, dagligen de dryga tre milen till jobbet som barnbibliotekarie.

– Jag älskar mitt jobb, säger hon.

”Formar ett demokratiskt Bromma”

Att läsning är enormt viktigt för barn och unga råder det ingen tvekan om. En bok kan erbjuda glädje, tröst, spänning, kunskap och insikt i ett enda paket. Men det gäller att upptäcka presenten som läsningen kan ge. Och det är just för sitt brinnande engagemang för barns läsning i stadsdelen som hon Caroline Strömberg har blivit nominerad.

”Förutom att sprida läsglädje till barn och unga så inspirerar hon mammor och pappor till att läsa och sjunga med sina barn. Hon är stor inspiratör och eldsjäl som brinner för sitt arbete och genom det hjälper till att forma ett demokratiskt samhälle”.

När Caroline Strömberg får höra den fina nomineringen blir hon först lite tyst.

– Jag kan inte riktigt ta in det. Man går omkring och gör sitt jobb och det är väl ingen som direkt brukar tänka på det som jag gör och därför trodde jag att det var en helt vanlig dag. Och så helt plötsligt så får man veta att man är nominerad till Min lokala Brommahjälte.

Vad betyder nomineringen för dig och det du gör?

– Det är helt otroligt. Det värmer ända in i hjärteroten. Detta gjorde verkligen min dag. Tack till hen som nominerade mig, verkligen! säger hon.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners