Cecilia jobbar för ett Folkets hus i Bredäng

Cecilia Jackson är nominerad för Min lokala Hjälte i Skärholmen.
"Det som är bra med Bredäng har skapats av dem som lever här", säger Cecilia Jackson.
Cecilia Jackson arbetar för ett Folkets hus i Bredäng. Nu kan hon bli Min lokala söderortshjälte i Skärholmens stadsdel.
– Bredäng är fullt av kreativa människor. Det behövs en mötesplats för dem.

En tråd startades i Facebookgruppen Bredäng baby för ett drygt år sedan. Frågan om ett Folkets hus i Bredäng kom på tal, och snabbt engagerade sig Cecilia Jackson i frågan. Hon var med och skrev ett medborgarförslag om ett kulturhus och arbetade sen hårt för det.

– Att ha en mötesplats i närområdet är viktigt. Inte minst för den lokala gemenskapen, säger Cecilia Jackson, som har uppvaktat både tjänstemän och politiker om frågan.

Hon har ett långt engagemang för Bredäng i ryggen. Hon har suttit i styrelsen för Jakobsbergs gård och i Bredängs utvecklingsråd.

– Jag vill verkligen vara engagerad i mitt område. Det är ju här som jag lever mitt liv.

Cecilia Jackson är nominerad för Min lokala Hjälte i Skärholmen.

Cecilia Jackson är nominerad för Min lokala Hjälte i Skärholmen.

Facebookgruppen – en mötesplats

Cecilia Jackson är administratör för Facebookgruppen Bredäng baby, gruppen som drog igång frågan om ett kulturhus. Hon beskriver gruppen som en styrka för den lokala gemenskapen, en plattform med högt i tak och där många förslag på hur man kan förbättra Bredäng uppstår.

– Folk hittar varandra där. Det är en mötesplats på nätet – en mötesplats som borde finnas i verkliga livet.

Den mötesplats som Cecilia vill se i Bredäng rymmer bland annat bibliotek, scener, ateljéer och en musikstudio. En plats som ska vara öppen för alla, vana kulturutövare som nybörjare. Ett Folkets hus, helt enkelt.

– Bredäng växer och kommer att fortsätta växa. Vi har ett stort antal kulturarbetare här. Vi behöver platser att ställa ut deras arbete.

Ännu finns varken en klar plats eller en plan för ett kulturhus i Bredäng.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners