ANNONS

Dia ger barn chans att uppleva skärgården

Dia Rashid, Hässelby gård
Dia Rashid är lägerledare och ger barn och unga chansen att uppleva skärgården.
Dia Rashid, Hässelby gård
På Sköna dar får barn och unga chansen att testa olika aktiviteter i skärgården.
Dia Rashid, Hässelby gård
Dia Rashid, Hässelby gård, är lägerledare på Sköna dar.
Som lägerledare ger hon barn och unga chansen att uppleva Stockholms skärgård, och testa olika aktiviteter.
– Det är härligt när man ser att barnen kommer flera gånger varje sommar, och flera år i rad, säger Dia Rashid.
ANNONS

Alla familjer har inte möjlighet att skicka sina barn på läger i skärgården, eller ens åka på en dagsutflykt till havet. För de barnen finns Sköna dar, ett dagläger, anordnat av Kfum, för barn och unga med sämre ekonomiska förutsättningar.

Dia Rashid, 21 år, från Hässelby gård har jobbat som ledare på lägret under flera somrar. Nu är hon nominerad till lokal hjälte i Västerort.

Saker man inte har möjlighet att göra hemma i förorten.

Dia Rashid

Berätta mer om Sköna dar – vad är det?

– Det är ett dagskollo för barn och unga i hela Stockholm som inte riktigt fått ta del av Stockholms skärgård. På lägret får de testa olika grejer, som att paddla och segla och lite olika aktiviteter vid vattnet.

Vad ger det deltagarna att vara med?

– De får nya upplevelser. Vi lär dem hur paddlar, vi seglar med dem, vi ror med dem. Men det handlar inte bara om att lära dem – det handlar om att vara med och ha kul och skapa en kontakt. Jag tror att lägret betyder väldigt mycket för många.

Du har återvänt till Sköna dar som ledare flera gånger – varför?

– Första sommaren jag jobbade på lägret var det första gången jag själv testade paddling och segling, så jag förstår vad de andra känner när de får testa för första gången. Det är saker som man inte har möjlighet att göra hemma i förorten. Det har varit riktigt kul att se att andra också får uppleva det.

ANNONS

Du ska tillbaks igen i sommar?

– Det hoppas jag, antingen som ledare eller lägerchef. Det är verkligen jättekul.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vasastan lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevasterort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Västerortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS