ANNONS

Christian kan bli årets lokala hjälte i Sollentuna

Christian Wallenborg mycket aktiv aktivitetsansvarig på Bergkälla äldreboende i Sollentuna.
Christian Wallenborg fixar uppskattade aktiviteter för de äldre på boendet.
Christian Wallenborg fixar uppskattade aktiviteter till de äldre.
– Man ser glädjen och får så mycket tillbaka, säger Christian, som är först ut att nomineras till Min lokala Sollentunahjälte.
Vem är din hjälte? Nu drar vi i gång vår stora satsning Min lokala hjälte 2019 – och vi vill ha din hjälp! Nominera de som gör Sollentuna lite bättre.
ANNONS

Christian Wallenborg började jobba inom vården som 17-åring. Sommarjobb på äldreboende blev till jobb inom hemtjänsten, nu är han 35 år och jobbar som undersköterska på Bergkälla äldreboende i Rotebro.

Gå på bingo

För några år sedan blev han även aktivitetsansvarig och han anstränger sig för att de äldre inte bara ska få spela bingo och gå på andakt.

– Det ska inte bara vara det där vanliga. De äldre vill också ha något nytt och gillar när det är lite annorlunda, säger Christian.

Han frågar dem vad de vill göra och försöker uppfylla önskningarna. Ofta är det små saker som förhöjer stämningen och skapar gemenskap, alltifrån filmkvällar med chips och vin till att beställa mat ihop. På somrarna serveras det dryck och godsaker i Bergkällabaren som de byggt på gården.

Det lilla gör så mycket

Christian Wallenborg

Med jämna mellanrum bokar han underhållare och artister till boendet. Efter att en dam berättat att hon älskade panflöjt hörde Christian av sig till den internationella planflöjtsartisten Dana Dragomir, för många kanske mest känd för signaturmelodin i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Mio min Mio. Dana Dragomir tackade ja och kom till Bergkälla en lördagkväll och det bjöds på cider och snittar.

Vad är det som driver dig?

– Man ser glädjen och får så mycket tillbaka, då vill man bara göra mer. När jag och en kollega tog med några damer i 90-årsåldern på dagskryssning till Åland blev de så glada att de grät. Det lilla gör så mycket.

Vad är det på gång härnäst?

ANNONS

– Vi ska till Coca-cola-fabriken i Jordbro, på utflykt till kungliga slottet, ha irish coffee-kväll och ost- och vinkväll. Och i sommar ser det ut att bli en mingelkväll med Lars-Åke Wilhelmsson som Babsan, säger Christian Wallenborg.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.