Connie-Lees stenar lyser upp Kallhäll

Connie-Lee Clark , dagligverksamheten i Järfälla. Fr.v Connie-Lee Clark, Marie Barkfjärd, Eija Alajärvi, Malin Larsson.
"Det är vårt gemensamma engagemang" säger Connie Lee-Clark.
"Vi behöver fokusera på det vi mår bra av.", säger Connie Lee-Clark.
"Vi behöver fokusera på det vi mår bra av.", säger Connie Lee-Clark.
"Vi behöver fokusera på det vi mår bra av.", säger Connie Lee-Clark.
"Vi behöver fokusera på det vi mår bra av.", säger Connie Lee-Clark.
När Connie-Lee Clark började måla stenar med glada budskap för att placera ut i Kallhäll var det mest för att det var roligt. Istället blev det snabbt något av en folkrörelse.
– Jag tycker ändå att det är för få!

Connie-Lee Clark var på besök i hemstaden i upstate New York när hon fick syn på något – stenar målade med glada budskap prydde gatorna. När hon kom hem till Kallhäll bestämde hon sig för att göra samma sak.

I arbetet på en daglig verksamhet hjälpte många deltagare till med konstprojektet. Genom Facebookgruppen ”Stenad i Järfälla” tog det snabbt fart. Själv vill hon lyfta deltagarna på jobbet som hjälpt till.

– Det är vårt gemensamma engagemang och de har jobbat med sån glädje, och det har inspirerat mig själv också, säger Connie-Lee Clark.

Vad är det som är så kul med att måla stenar?
– Först och främst är det kul att vara kreativ. Men sen är jag en ganska positiv människa. Att skriva ”ha en bra dag” eller ”du är guld värd” till folk, det sprider glädje. Jag har till och med sett att folk tagit med sig stenar hem till sin trädgård.

Vad tycker du om det?
– Helt okej. Men man får gärna lägga ut något nytt i så fall!

Hur många stenar har ni lagt ut hittills?
– I verksamheten jag jobbar i har det blivit kanske sjuttio stycken hittills. Sen är det många andra verksamheter och förskolor som engagerat sig.

Hur känns det att så många hakat på trenden?
– Det känns bra, men jag tycker ändå att det är för få! Det behövs här, när det är så mycket skit som pågår behöver vi fokusera på det vi mår bra av.

Har du fått några negativa reaktioner? 
– En del har föreslagit att stenarna kommer användas till skadegörelse. Men jag tar ju stenar från marken och lägger tillbaka dem. Nej, folk är nog lite väl negativa ibland.

Sist men inte minst – ”Stenad i Järfälla”, vad menas med det?
– Jag översatte det från engelskans ”stoned” som betyder hög. Jag ville dra lite uppmärksamhet, och så är jag nog lite busig också.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järfälla lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarfalla@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järfällahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners