ANNONS

Deega Aden är Min lokala Nackahjälte

Min Lokala Hjälte i Nacka, Deega Aden
Fisksätraprofilen Deega Aden prisas för att hon med glädje och engagemang hjälper invandrarkvinnor i Fisksätra att hitta sysselsättning.
Deega Aden, Fisksätra, har korats till Min lokala Nackahjälte. Hon får utmärkelsen för sitt arbete med att ordna jobb till invandrarkvinnor i området.
– Jag blir så glad, det här betyder mycket, säger hon.
ANNONS

Deega Aden, 50 år och mamma till åtta barn, lägger en stor del av sin fritid till att hjälpa invandrarkvinnor i Fisksätra in på arbetsmarknaden.

– Vi har kafeterian i Folkets hus som vi driver i dag och också catering till företag och event. Vi är kvinnor från 15 olika länder. Har man jobb blir man självständig, har råd med hyran och behöver inte söka bidrag. Det är så viktigt!

För hennes insatser har Mitt i Nackas jury nu utnämnt Deega Aden till Min lokala Nackahjälte. Motiveringen lyder:

Deega är en lokal hjälte för att hon med glädje och stort engagemang ger medmänniskor verktyg att hitta ett meningsfullt sammanhang.”

Min Lokala Hjälte i Nacka, Deega Aden får priset från Mattias Kamgren

Deega Aden blev glad och rörd över utnämningen till Min lokala Nackahjälte. Här gratuleras hon av Mitt i Nackas reporter. Foto: Pekka Pääkkö

När Mitt i Nacka gratulerar henne i Folkets hus i Fisksätra är hon rörd över uppmärksamheten.

– Jag vill tacka alla som har röstat på mig och alla mina vänner här i Fisksätra, jag hade inte kunnat göra det här utan er!

Varifrån får du din kraft och ditt driv?

ANNONS

– Jag känner mig själv trygg i Sverige och mår bra, det ger mig kraft att peppa andra. Jag vill att andra ska känna sig lika trygga och välkomna här som jag har gjort.

Min Lokala Hjälte i Nacka, Deega Aden med blommor och diplom

”Jag hade inte kunnat göra det här utan er”, säger Deega Aden om vännerna i Fisksätra. Foto: Pekka Pääkkö

Huvudpartners