ANNONS

Grace vill göra Sätra till en plats fylld av kärlek

Grace Caspers, medgrundare till Sätra Kids. Lokal hjälte, Sätra, Skärholmen.
– Människor blir tryggare om de känner varandra och gör saker tillsammans, säger Grace.
Grace Caspers brinner för att skapa möten mellan människor och vill göra Sätra till en plats fylld av kärlek. Föreningen Sätra kidz som samlar barn och familjer i området startades i hennes vardagsrum. Nu är hon nominerad till Min lokala hjälte i Söderort.
– Om man engagerar sig är man aldrig ensam, säger hon.
ANNONS

Tanken med barn- och familjeverksamheten Sätra kidz är att öka sammanhållningen och tryggheten i Sätra genom att arrangera gemensamma träffar, aktiviteter och samtalskvällar där boende i området lär känna varandra.

Allt startade i Grace Caspers lägenhet på Eksätravägen i slutet av 90-talet. Men då var lägenheten hennes mammas.

–  Mina föräldrar flydde från Chile och hemma hos oss har det alltid varit väldigt viktigt med solidaritet och samverka med andra. När jag och mina syskon var små var det alltid en massa barn hemma hos oss. Mamma lagade mat till alla, vi pysslade, lekte och gjorde musik. Det kunde vara 15 barn som dansade i vardagsrummet. Dörren har alltid varit öppen för alla människor, säger Grace Caspers.

Grace Caspers, medgrundare till Sätra Kids. Lokal hjälte, Sätra, Skärholmen.

Många barn i Sätra Kidz har ätit, lekt och haft förtroliga samtal i Grace Caspers lägenhet.

Tillslut blev de så många att de bad hyresgästföreningen om en lokal som de haft sedan 2016. Namnet Sätra kidz, hittades på av ett av barnen som brukar vara med.

– Alla barn har inte tillgång sina föräldrar och alla har inte råd att göra saker. Det är särskilt dem vi är till för, säger Grace Caspers.

Vad gör Sätra kidz?

– Bakar, lagar mat, pysslar, dansar. Gör utflykter, firar högtider som jul, påsk och midsommar. Grillar på gården. Och vi föräldrar har workshops och föräldraråd. Vi har alla olika erfarenheter och kunskap som vi kan dela med varandra. Man måste inte ha barn för att vara med. Om äldre vill vara med och hjälpa till så är det jättevälkommet.

ANNONS

Vad tror du er insats har för betydelse för folk i området?

– Det blir tryggt för barnen, för alla. Man är inte stark ensam, människor blir tryggare om de känner varandra och gör saker tillsammans.  Om barnen ser att vi vuxna kan socialisera och umgås så kan de också göra det.

Vad driver dig?

– Kärlek. Jag älskar barn och att jobba med människor och vill att mina barn ska växa upp i en bättre värld. Rädsla handlar mycket om brist på kommunikation.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera
Huvudpartners
Lokala partners