ANNONS

Efter hjälteinsatsen: Vill veta hur det gick?

Gabriella vill tacka personerna som var med och hjälpte kvinnan.
Gabriella vill tacka personerna som var med och hjälpte kvinnan.
Tillsammans med två vänliga själar hjälpte Gabriella Nyqvist, 38, en kvinna som ramlat på bilvägen. Nu vill hon tacka sina medhjälpare för insatsen och undrar hur kvinnan mår idag.
ANNONS

I onsdags vid 16-tiden kom Gabriella Nyqvist, 38, körandes på Teknikvägen vid Ekebyskolan i Vallentuna. I början av bron, vid 30-markeringen, ser hon en kvinna ligga ner med fötterna ut mot körfältet.

– Jag ser hur hon håller tag om fötterna och försöker dra in benen, säger Gabriella Nyqvist som stannar bilen för att hjälpa kvinnan upp på fötter igen.

”Det var så många människor som kom fram och ville hjälpa till. Det tycker jag var så himla härligt att se”, säger Gabriella Nyqvist.

Två andra bilister stannar också sina bilar för att hjälpa till. Alla tre går fram till kvinnan, som Gabriella uppskattar var över 70 år, och ger henne stöd att resa sig. De frågar också om hon behöver läkarvård.

– Jag såg inte när hon ramlade, men hon var lite snurrig och mådde illa, säger hon.

Hade sår på benet

Ena hjälparen visade sig vara sjuksköterska. Hon erbjöd sig att skjutsa hem kvinnan, vilket hon tackar ja till. Den tredje hjälparen, en man, såg att kvinnan hade fått ett sår på benet.

– Vi frågade henne om vi skulle ringa efter ambulans men det tyckte hon inte skulle behövas. Men hon gick med på att få skjuts hem och få hjälp med att plåstra om såret.

Alla tre får in kvinnan i sjuksköterskans bil och de säger hejdå till varandra. Nu undrar Gabriella Nyqvist dels hur kvinnan mår idag efter händelsen, och vilka de andra två var.

– Allt gick så fort och vi var så fokuserade på att få bort henne från körbanan, så vi glömde att presentera oss för varandra, säger hon.

ANNONS

Många kom fram för att hjälpa

Därför vill Gabriella Nyqvist tacka de andra för den behjärtansvärda insatsen. Så här skrev hon i ett facebookinlägg senare samma dag:

”Vill tacka alla som stannade och hjälpte till när en äldre dam ramlade vid Ekebyskolan idag strax före kl fyra. Speciellt till dig som tog dig tid och körde hem henne”.

– Det var så många människor som kom fram och ville hjälpa till. Det tycker jag var så himla härligt att se, säger hon till Mitt i.

Lokaltidningen Mitt i frågar nu sina läsare om någon vet vilka personer som var med under insatsen förra onsdagen. I så fall blir vi glada om ni kontaktar tidningen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.