Elisabeth startade mötesplats för seniorer

Elisabeth Hallquist anordnar en mötesplats för seniorer varje torsdag i Mariehäll.
Elisabeth Hallquist anordnar en mötesplats för seniorer varje torsdag i Mariehäll.
Brommabon Elisabeth Hallquist har blivit nominerad till Min lokala Brommahjälte för att hon anordnar en mötesplats för seniorer varje vecka.
– Man kommer hit dricker kaffe, umgås och pratar om livets svåra gåtor, säger hon.

Brommabon Elisabeth Hallquist, 75, är kyrkvärd i Bromma församling. Varje torsdagsförmiddag i ett år har hon anordnat  en mötesplats för seniorer i Kvarterskyrkan i Mariehäll. Där kan man träffa nya människor, fika, lösa korsord, sticka eller bara vara.

Varför ville du starta igång mötesplatsen?

– Det fanns inget ställe för seniorer att träffas på i Mariehäll. Det är viktigt att vi pensionärer har någonstans att gå så man kommer ut ur hemmet och träffar lite folk.

Hur är det att anordna dessa träffar?

– Det är hemskt kul att träffa goda vänner varje vecka. Jag tycker aldrig att det är jobbigt att gå dit, man känner sig också lite behövd eftersom att folk vill komma och umgås här. Det känns bra att ha något regelbundet varje torsdag.

Vad säger de som kommer dit?

– Det betyder väldigt mycket för dom. Till exempel om man är änka är det skönt att komma hit och träffa folk. Man kommer hit dricker kaffe, umgås och pratar om livets svåra gåtor.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Bromma lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltebromma@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Brommahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners