ANNONS

Elise är Ängeln på Malmskillnadsgatan

Elise Lindqvist, 82, har arbetat som volontär på Malmskillnadsgatan i 22 år.
Elise Lindqvist, 82, har arbetat som volontär på Malmskillnadsgatan i 22 år.
Hon har kallats Ängeln på Malmskillnadsgatan och bland stadens utsatta är hon känd som "Morsan".
Elise Lindqvist har hjälpt prostituerade i 22 år.
Nu är hon nominerad till Min Lokala Hjälte i Vasastan.
ANNONS

82-åriga Elise Lindqvist levde ett liv präglat av droger, övergrepp och prostitution. Men livet vände och nu har hon arbetat som volontär på Malmskillnadsgatan i 22 år.

Vad är din drivkraft?

– Det som driver mig är att jag vet att det finns möjligheter för den som vill att förändra sitt liv. Men jag vet att vägen dit är tuff och att man måste få en möjlighet att tacka ja till hjälpen. Många av de här tjejerna och killarna har lurats in i prostitution.

Vad har du lärt dig genom åren?

–  Jag har lärt mig att vara lyhörd, att lyssna och att inte döma någon. Det finns något fint i varje människa. Att klaga på de killar och tjejer som går där på gatan ger ingenting.

Hur känns det att vara nominerad till Min Lokala Hjälte i Vasastan?

– Jag blir tårögd och finner inga ord. Det är en stor uppmuntran för mig och det är med kärlek jag säger det. Jag är inne på mitt 22 år och jag känner att det finns hopp.

ANNONS

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vasastan lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevasastan@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Vasastadshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.