ANNONS

Faduma hjälper barn att förverkliga sina drömmar

stss, lokal hjälte 2020. Skärholmshjälten Faduma Mohamed som driver föreningen Unga själar. Bilderna är tagna i Bredäng Centrum.
"Jag kände att jag måste göra något för de här ungdomarna", säger Faduma Mohamed.
Faduma Mohamed driver föreningen Unga själar som ger barn och ungdomar möjlighet att hålla på med fritidsaktiviteter när familjen inte har råd. Nu är hon nominerad till Min lokala hjälte i Skärholmen.
ANNONS

–Gud vad glad jag blir, det kom som en total överraskning , säger Faduma Mohamed.

I sina jobb som lärare på Bredängsskolan och ledare på ungdomsgården märkte hon att många barn och ungdomar inte hade något att göra på loven utan såg fram emot skolan för att det var där de fick träffa sina vänner.

Många berättade att deras familjer hade svårigheter med ekonomin. Jag såg också att många inte hade några idrottskor till gympan eller inte hade någon ryggsäck. De hade inget att göra på fritiden så många valde att hänga i centrum för de hade inget bättre för sig. Så jag kände att jag måste göra något för de här ungdomarna, säger Faduma Mohamed.

stss, lokal hjälte 2020. Skärholmshjälten Faduma Mohamed som driver föreningen Unga själar. Bilderna är tagna i Bredäng Centrum.

Faduma Mohamed som driver föreningen Unga själar. Foto: Christian Lärk.

För fyra år sedan startade hon därför föreningen Unga själar som arbetar ideellt för att hjälpa barn och ungdomar som har det svårt ekonomiskt. Föreningen betalar exempelvis avgifter till pianolektioner, innebandy, fotbollsklubben, danslektioner och biobesök. Väldigt många behöver också pengar till SL-kort.

– Ofta är det småsaker som man tar för givet som många inte har råd med, säger Faduma Mohamed.

Fixar gratis aktiviteter

Unga själar arrangerar även gratis fritidsaktiviteter.

– Nu i sommar ska vi åka på dagläger i skärgården med ett gäng ungdomar som känner sig sysslolösa. Vi kommer även att arrangera dansworkshop, fotbollsturneringar och grilla.

ANNONS

Vad tror du er förening för skillnad?

– Målet är att barnen ska känna lycka, glädje och gemenskap. Barnen känner sig begränsade för att deras familjer har det svårt ekonomiskt och lycka ska inte begränsas. Vi vill visa att drömmar kan uppfyllas.

Föreningen har de senaste åren fått stöd av Gålöstiftelsen, de har även ett samarbete med KFUM.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.