Hagi Farah räcker till för Järvas alla unga

Mohamed Hagi Farah pratar med Ahmed Abdirahman, grundare av Järva politikervecka.
Mohamed Hagi Farah pratar med Ahmed Abdirahman, grundare av Järva politikervecka.
Mohamed Hagi Farah.
Mohamed Hagi Farah.
Mohamed Hagi Farah har åtta egna barn – men är engagerad i varenda unge som växer upp i Järva.
Han är en av Mitt i:s Järvahjältar som hittills nominerats.
– Det krävs en hel by för att uppfostra ett barn, säger han.

Rinkebybon Mohamed Hagi Farah, medborgarvärd i Husby och en av de drivande i Järva föräldrarallians, har ett engagemang utöver det vanliga. Förra året blev han en av Mitt i:s Järvahjältar för sitt outtröttliga arbete för att Järva ska bli en bra plats att bo och leva i.

Nu utökas idén med Järvahjältar till att gälla alla våra tidningar under vinjetten Min lokala hjälte.

Alla våra tidigare Järvahjältar följer med och finns med som kandidater under perioden som Min lokala hjälte ska utses. Och det finns massor av hjältar kvar att nominera i Järva.

Vad tycker du om att Järvahjältarna utökas till alla Mitti:s tidningar? 

– Det är bra, de goda krafterna behöver lyftas fram, särskilt här i Järva där det ofta bara är det negativa som kommer fram i media, säger Mohamed Hagi Farah.

Vad är det som driver dig, och var får du din styrka från för att orka fortsätta engagera dig genom alla år?

– Det är barnen. De är vår framtid. Jag har sett barnen växa upp här i Järva. Varje gång det kommer upp vuxna som jag känt sedan de var små, som kommer fram med sina barn får jag kraft att orka fortsätta, säger han.

En majoritet av Järvaborna är unga. Nästan 40 procent enligt Mohamed Hagi Farah.

Han säger att det behövs flera vuxna som rör sig bland de unga och visar att de bryr sig.

– För att skapa trygghet behöver vi vara många fler, mammor och pappor som nattvandrar eller engagerar sig i idrottsföreningar eller andra aktiviteter. Det är jätteviktigt med vuxenförebilder, och vi måste räcka till till de barn som inte har några, säger han.

Vad har du på gång nu?

– Nu planerar vi en gala för ungdomarna där vi bjuder in alla unga som har lyckats med att utbilda sig för att inspirera fler att satsa på utbildning. Vi tänkte att galan ska vara till för alla mellan 12 och 15 år.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järva lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarva@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järvahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners