Här är finalisterna som har chans att bli årets hjälte i Täby

Till final i Min lokala hjälte i Täby: Mia Atterborn Kovanen och Kenneth Kovanen, Täby kyrkby, Anders Forsman, Gribbylund samt Tim Wikström och Sixten Stenqvist, Näsbypark.
Finalisthjältarna i Täby: Mia Atterborn Kovanen och Kenneth Kovanen, Täby kyrkby, Anders Forsman, Gribbylund samt Tim Wikström, Näsbypark.
Juryn har gjort sitt jobb. Här är de tre finalisterna i Min lokala Täbyhjälte 2019.

16-åringarna fr.v. Sixten Stenqvist och Tim Wikströmsom upptäckte ett inbrtt hos en kompis och hjälpte polisen få fast tjuvar i Täby. Min lokala hjälte i Täby.

16-åringarna Tim Wikström och Sixten Stenqvist upptäckte ett inbrott hos en kompis och hjälpte polisen att få fast en av tjuvarna.

Tim och Sixten tvekade inte – jagade efter tjuven

Tim Wikström och Sixten Stenqvist stoppade ett inbrott i Näsbypark.

Juryns motivering:
”Tim och Sixten är lokala hjältar för att de med en stor portion civilkurage och mod såg till att inbrottstjuvar kunde gripas.”

De räddade Kyrkskolans vårdisco. Nu är de nominerade till Min lokala hjälte i Täby.

Mia Atterborn Kovanen och Kenneth Kovanen på Nygårds värdshus i Täby kyrkby.

Mia och Kenneth öppnade värdshuset för barnen

Kenneth Kovanen och Mia Atterborn Kovanen driver värdshuset i Täby Kyrkby och ställde upp när Kyrkskolans elever stod utan lokal.

Juryns motivering:
”Kenneth och Mia är lokala hjältar för att de med stor självklarhet och entusiasm såg till att sjätteklassarna kunde arrangera en storstilad fest för mellanstadiet.”

Anders Forsman nominerad till Min lokala Täbyhjälte för sitt idoga arbete att hålla Ängsholmsbadet till en trivsam plats för alla.

Anders Forsman är en idog styrelsemedlem i Gribbylunds fastighetsägarförening och brinner för att Ängsholmsbadet ska vara trivsamt och tryggt.

Han vill skapa trygga och trivsamma mötesplatser

Anders Forsmans arbetar aktivt för att Gribbylund ska bli tryggt och trivsamt.

Juryns motivering:

”Anders är en lokal hjälte för att han oförtröttligt och med ett stort hjärta skapar mötesplatser och aktiviteter som gör Täby till en bättre plats att leva och verka i.”

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.

Vinnarna kommer att koras i september.

Huvudpartners
Lokala partners