Här är finalisterna som kan bli hjältar i Skarpnäck

Min lokala hjälte 2019. Kent Ekberg, Ellen och Helena Svensson och Veronica Koutny Sochman är finalister till Min lokala söderortshjälte i Skarpnäcks stadsdel.
Kent Ekberg, Ellen och Helena Svensson och Veronica Koutny Sochman – finalister i Min lokala söderortshjälte i Skarpnäcks stadsdel.
Nu har juryn gjort sitt jobb.
Här är de tre finalisterna i Min lokala hjälte, i Skarpnäcks stadsdel.

Kent Ekberg, regissör vid Teater Reflex i Kärrtorp. Nominerad till lokal Hjälte.

Foto: Christian Lärk

Regissören Kent Ekberg driver Teater Reflex i Kärrtorp där alla får ta plats.

Juryns motivering: ”Kent är en lokal hjälte för att han gett mod till tusentals människor att växa både på och utanför scenen.”

Veronica Koutny Sochman, Ledare för Bagarmossens scouter, nominerad till Min lokala söderortshjälte i Skarpnäcks stadsdel.

Foto: Christian Lärk

Veronica Koutny Sochman, ordförande för Bagarmossens scoutkår som vuxit rekordartat.

Juryns motivering: ”Veronica är en lokal hjälte för att hon välkomnar och inkluderar alla barn och ger dem med äventyret som verktyg gemenskap och nya perspektiv.”

Helena & Ellen Svensson (mor och dotter), lokala hjältar, STSH.

Foto: Christian Lärk

Helena och hennes dotter Ellen Svensson startade insamlingen Bagis Walk of Hope till förmån för Barncancerfonden när familjens nioåriga Axel fick en hjärntumör.

Juryns motivering: ”Helena och Ellen är lokala hjältar för att de under en för dem tuff tid inspirerat Bagisborna att stötta forskningen om cancer.”

 

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.

Vinnarna kommer att koras i september.

Huvudpartners
Lokala partners