ANNONS

”Adde” fixar leken – och alla får vara med

David "Adde" Ek, är 30 år och arbetar som fritidspedagog på Vällingbyskolan. Lokal hjälte.
Adde Ek brinner för att fixa idrottstävlingar och andra aktiviteter för unga.
Med engagemang och ett obändigt driv ordnar David ”Adde” Ek, fritidspedagog på Vällingbyskolan, gång på gång aktiviteter och idrottsevenemang för barn och ungdomar.
Nu är han nominerad till Min lokala hjälte i västerort 2019.
ANNONS

– Oj, wow, är det sant?

Adde låter lite förvånad, men också glad när Mitt i ringer upp. I bakgrunden hörs några elever som är på väg ut på rast, men det finns tid för en kort intervju.

”Jag gillar utmaningar”

Adde är fritidspedagog på Vällingbyskolan, men arbetar även i olika klasser med att ta hand om elever som behöver hjälp och stöd för att inte hamna snett på ett eller annat sätt.

– Det handlar om att få dem att höja sig resultatmässigt och attitydmässigt. Det är utmanande, och jag gillar utmaningar.

Men det är framförallt allt som för sitt sätt att ordna aktiviteter och sprida glädje som han nomineras.

Alla får vara med

”Ser du Adde ute är det bara att följa efter, det är alltid något roligt som väntar, såsom fotboll, bad och lek eller annan aktivitet. På ett föredömligt sätt så aktiverar han barn och ungdomar och får även med oss vuxna att vilja leka”, lyder omdömet från personen bakom nomineringen.

Och beskrivningen verkar stämma.

– Jag brinner för att arrangera saker, idrottsevenemang och sådana saker. Att se till att barnen och ungdomarna har kul. Jag försöker jobba så att alla ska få chansen – att både killar och tjejer, även barn med med svårigheter av olika slag, får vara med på allting, säger Adde.

Att våga ringa

Men det behövs ibland oräddhet och initiativkraft för att få saker att att hända. Nyligen ringde Adde på chans upp Djurgården med ett förslag. Resultatet: i vecka 13 håller klubben ett ”minicamp” på Vällingbyskolans nya fotbollsplan för barn i åldrar från förskoleklass till sjätte klass.

ANNONS

– Det handlar om att man har det där drivet att våga ringa människor och fråga. Det värsta som kan hända är att man får ”nej”. Så tänker jag.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.