Jakob Cassel förgyller vardagen i Baggeby

Jakob Kassel, Tempo i Brevik, Lidingö Lokal hjälte.
Jakob Cassel.
Jakob Kassel som driver närbutiken på Baggeby torg förgyller vardagen för de som bor i närheten.

På kort tid har närbutiken på Baggeby torg blivit en naturlig mötesplats. Det förtjänar titeln ”Min lokala hjälte”, tycker den läsare som nominerat Jakob Cassel och personalen som driver butiken.

I en tid när stormarknader växer upp som svampar ur jorden och små närbutiker oftast stänger, valde Jakob Cassel någonting annat – han startade en närbutik.

Varför gjorde du det?

– Jag har jobbat med livsmedel hela mitt liv och det lockade mig att driva eget. Jag tror att små butiker betyder allt mer när så många handlar på nätet och det mest finns stora butiker.

Vad betyder butiken här på torget tror du?

– Jag bor bara 200 meter härifrån så jag bryr mig om området. Jag ser hur folk träffar sina grannar här, barnen leker med varandra utanför och man kan stanna och ta en kaffe på torget, det har blivit en mötesplats. Dessutom är det många äldre och ensamstående som bor här, de kanske inte kan ta sig någon annanstans.

Vad är en vardagshjälte för dig?

– Någon som stannar upp och tar sig tid att prata med folk, frågar hur dagen har varit. När man sitter här i kassan är man kanske den enda personen som den som kommer pratar med den dagen.

Huvudpartners