Tanja på öppna förskolan Blåsippan får Värmdös barn att blomma

Tanja Lennmark, Förskolelärare, Lokal Hjälte Värmdö, Nr: 5, Förskolan Blåsippan.
Tanja Lennmark.
Tanja Lennmark, 47, på öppna förskolan Blåsippan ser till att göra livet roligare och lättare för Värmdös barn och föräldrar.
– Att följa dem och bygga relationer är jättekul, säger hon.
Nu har hon nominerats till Min lokala Värmdöhjälte.

På bänken står tackkort.

”Tack för att jag har fått leka med dig mitt första år och för att du alltid har välkomnat mig med ett stort leende. Det har varit så roligt när du har sjungit, målat, pysslat, lekt och dansat till Babblarna med mig och det har du alltid gjort med kärlek och engagemang. Nu är jag redo att börja på förskolan med en trygg och bra grund att stå på.”

Målar med yoghurt och karamellfärg

Ramen har barnet och föräldern målat blå och rosa med havreyoghurt och karamellfärg. En metod som Tanja Lennmark lärde dem.

– Jag vill att de ska få testa på olika material. Sedan måste det inte alltid bli bra men jag vill ge dem möjligheten, säger Tanja Lennmark.

Startade Varglyan på Ingarö

Hon har jobbat som förskollärare 1991. Bland annat med flyktingar och barn i förskoleklass. 2005 flyttade hon till Värmdö och var med och startade förskolan Varglyan på Ingarö. Efter tio år flyttade hon vidare till Hemmesta för att jobba med öppna förskolan på Blåsippan.

– Här får jag verkligen användning av min livserfarenhet. Jag jobbar tillsammans med barn i all åldrar, säger Tanja Lennmark.

”Det bästa du kan göra”

Hon ser det som en förmån att få jobba med den öppna förskolan.

– Det här är det bästa du kan göra i mitt jobb. Alla som kommer hit gör ju det för att de vill komma hit. Så är det inte alltid på förskolan.

Fler avsked

Hon medger att det finns vissa nackdelar också.

– Det blir ju många fler avsked och jag får inte följa barnen lika mycket.

Vad är roligast?

– Att jobba med dem under ett år och se deras utveckling, se samspelet mellan barn och föräldrar och när de tar sina första steg – det är kul.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera
Huvudpartners
Lokala partners