”Fotboll är den bästa integrationen”

Thomas Carlsson är ordförande för Stocksunds IF.
Thomas Carlsson är ordförande för Stocksunds IF.
Thomas Carlsson, 50, jobbar ideellt som ordförande för Stocksunds IF.
2017 inleddes även ett samarbete med kommunen för att involvera nyanlända ungdomar i spelet.
– Man gör inte skillnad på en nyanländ eller svensk, säger han.

Berätta om ditt arbete med klubben?

– Jag har helikopterperspektivet och har kontakt med lagen och kommunen. Jag är också backup-tränare för ordinarie tränare, så ibland hoppar jag in och tränar med dem. Jag försöker bara skapa en så bra verksamhet som möjligt.

Var kommer engagemanget ifrån?

– Jag är uppvuxen i Enebyberg och tillbringade nästan varje dag på idrottsplatsen. Det har gett mig en bra relation till idrott. Kan man få det som barn kan det vara till hjälp genom hela livet.

Vad tror du att det här betyder för ungdomarna?

– Jag tror att det är jättebra för barnen. De kommer till en trygg miljö där de får röra på sig. Då mår de bättre både fysiskt och psykiskt.

Berätta om arbetet med nyanlända?

– Vi inledde ett samarbete med kommunen 2017. Jag kan inte tänka mig en bättre integration än fotboll. Om det kommer in en kille eller tjej i 8-9-årsåldern så blir den en av de andra på en träning. Man gör inte skillnad på en nyanländ eller svensk.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Danderyd lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltedanderyd@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Danderydshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners