Vi frågar vinnaren 2018 – vad är en vardagshjälte?

Nils-Ove och Inga-Britt Waern vann "Min lokala Haningehjälte" 2018.
Nils-Ove och Inga-Britt Waern vann Min lokala Haningehjälte 2018.
Ing-Britt Waern blev tillsammans med maken Nils-Ove Min lokala Haningehjälte 2018 efter parets mångåriga insatser för handikappidrotten. I år tar hon plats i juryn och ska utse årets hjälte.

Vad är en vardagshjälte för dig?

– En vardagshjälte är en person som gör nytta för andra och som sprider glädje omkring sig. Och det finns många – de som hjälper ungdomar, de som hjälper äldre eller på andra sätt gör nytta i samhället.

Vad tror du skulle kunna göra Haninge till ett ännu bättre ställe att bo i?

– Det finns ju många föreningar och saker att göra i Haninge. Men det gäller att ungdomarna känner till vad som finns också, och att de kan ta sig till aktiviteterna. Jag hade gärna sett att fler vuxna skulle vara ute och röra sig bland ungdomarna på kvällarna. Att det börjat byggas fler idrottshallar är jättebra för halltider är ett problem. Men fler idrottshallar hjälper inte om det inte finns ideella ledare som vill hjälpa till.

Du blev Min lokala hjälte 2018, vad har det betytt för dig?

– Vi har fått fler aktiva medlemmar och fler barn och ungdomar har börjat träna hos oss. När vi är och handlar är det många som känner igen oss från tidningen, och frågar om det vi gör. Jag är oerhört hedrad att få vara del av juryn det här året.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners