ANNONS

Han gör gatorna tryggare bakom ratten

Volontären Sven Karlsson är ansvarig för grannstödsbilen.
Volontären Sven Karlsson är ansvarig för grannstödsbilen.
Sedan 2010 har volontären Sven Karlsson kämpat för att hålla grannstödsbilen rullande i kommunen. Gatorna patrulleras fem dagar i veckan av medlemmar som turas om bakom ratten. Han ansvarar för fordonet och är nu nominerad till Min lokala hjälte.
ANNONS

Vad fick dig att bli engagerad i grannstödsbilen?

– Jag ville hjälpa till. Jag tycker om att vara ute och träffa människor.

Vad tror du verksamheten bidrar med?

– Jag tror att den bidrar med ökad trygghet. Vi bevakar ett stort område, från Erikssundsbron till Håbo-Tibble, Ådö och Smidö.

Vad gör ni ute på fältet?

– Vi rapporterar om sopdumpning och hittar många stulna bilar eller skrotbilar som folk lämnat ifrån sig. Kontaktpolisen ger oss också uppdrag. Det kan handla om att rapportera om inbrott i villor eller lägenheter. Då lägger vi ut varningslappar om inbrott i postlådorna runtomkring. En huvuduppgift är även att vara ute och prata med människor. Vi har alla utbildning i hjärt-lungräddning och blir kontaktade av SOS om någon får hjärtproblem i grannskapet.

Hur många medlemmar har ni?

– Vi är 55 pensionärer och har full styrka för tillfället. Grannstödsbilen patrullerar fem dagar i veckan. Vi måste kunna ha kontakt med polisen och har alltid två personer i bilen. Man kan säga att vi är polisens extra ögon därute.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Upplands-Bro lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjalteupplandsbro@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

ANNONS

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Upplands-Brohjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

ANNONS