Hon gör Hägernäs tryggt

Elisabeth Norberg.
Elisabeth Norberg.
En riktig vardagshjälte är Elisabeth Norberg i Hägernäs. När hennes granne Anita Börlin fick cancer ställde hon upp och hon hjälper också andra i området.
– Det är roligt att göra gott och glädja andra, säger hon.

De två har känt till varandra länge eftersom de varit grannar i samma hus på Radarvägen i flera decennier.

– Men vi har egentligen inte umgåtts förrän jag fick cancer och blev väldigt dålig, säger Anita Börlin. Jag behövde någon som såg till min lägenhet och frågade henne. Då upptäckte jag vilken fantastisk människa hon är. För hon ställer upp också för andra. Hon är skapt sån.

Elisabeth Norberg, som inte själv tycker det hon gör är så märkvärdigt, skjutsar också Hägernäsbor utan bil när det behövs. Hon tycker om att hålla lite koll på sina grannar.

Varför ställer du upp som du gör?

– Därför att jag har tid och tycker att det är roligt, svarar hon enkelt. Nu när du ringer mig står jag och jobbar i en butik i Grindtorp som säljer second hand. Det är roligt att göra gott och glädja andra.

Anita säger att du bidrar till att göra Hägernäs tryggt. Vad tycker du själv skapar trygghet i ett område?

– Att man känner varandra. När jag går ut till Ica möter jag åtminstone tre, fyra personer jag känner. Jag bodde några år i Norrland och där hälsar man hela tiden på varandra och surrar lite. Frågar om man vill ta en fika. Att det finns ögon som ser en och en hjälpande hand, sådant får en att känna sig trygg.

Vad har du jobbat med tidigare i livet?

– De sista åren var jag ledsagare inom hemtjänsten och innan dess jobbade jag 25 år med barn. Jag är van att ta hand om människor, det sitter i ryggmärgen och jag måste fortsätta med det.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Täby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetaby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Täbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners