Greger är nominerad till årets Täbyhjälte

Matilda Holmgren och Greger Schollin-Borg på scen under galan.
Matilda Holmgren och Greger Schollin-Borg på scen under galan.
För 20 år sedan valde Greger Schollin Borg att byta bana i livet, efter att hans fru sa att han borde jobba med människor. I dag hjälper han funktionsvarierade att få en meningsfull fritid i Täby – ett arbete som lett till en nominering i Täbys vardagshjältar.

Grattis till nomineringen! Vad gör du om dagarna?

– Jag fixar allt ifrån resor och utflykter till bowlingkvällar och träningspass för människor med olika typer av begränsningar. Det kan handla om resor till Österlen eller Sälen, men också enklare utflykter som att vara ute i naturen och grilla banan. I maj ska vi flyga sportflygplan, hur många får göra det egentligen?

Ni arrangerar en årlig gala också, eller hur?

– Ja, där visar vi en biofilm om oss själva från året som gått. Man får se sig själv på vita duken samtidigt som de får visa sina vänner och familj vad de gjort under året. Många kan ha svårt att själva berätta om sina spännande upplevelser. Galan gästas också av kända artister som de får sjunga duetter med. Vi har haft Jan Johansen, Robert Wells och Annika Herlitz här – även Johannes Brost var med mycket.

Vad betyder jobbet för dig?

– Det är en fröjd att få jobba med det jag gör. Människorna ger mig otroligt mycket och det känns bra att man kan hjälpa till att fylla deras fritid med en massa roliga saker. Det är inget nio till fem jobb direkt men det är ”feel good” rätt igenom.

Hur måste man vara som person för att jobba med det du gör?

– Jag tror att det måste finnas ett äkta intresse för människor. Det finns många dolda talanger där ute som bara väntar på att bli upptäckta.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Täby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetaby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Täbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners