Bros ”farfar” kan bli årets lokala hjälte

Emil Byström stannar ofta till på Grillbaren: "Faruk behandlar alla med respekt"
Emil Byström stannar ofta till på Grillbaren: "Faruk behandlar alla med respekt"
Faruk Yildiz driver Grillbaren i Bro. Ungdomarna kallar honom farfar och förutom för hans mat hyllas han för sitt stora hjärta.
– Här är alla en stor familj, berättar Faruk, först ut att nomineras till Min lokala Upplands-Brohjälte.

Mitt I har fullständig överösts av mejl om att Faruk Yilduz är en sann kommunhjälte och då förtjänar man givetvis att nomineras till Min Lokala Upplands-Brohjälte.Faruk har, sedan han 1983 kom till Bro, upplevt fyra generationer ungdomar – här vet verkligen alla vem han är. Och de som har haft lite mer problem har alltid fått mer kärlek.

Bjussar på käk varje fredag

– Det finns alltid några elever som har problem i skolan och inte vill gå kvar, så då hjälper jag så klart till.

Varje fredag kommer det åtta ungdomar till grillbaren. De tillhör de som har det lite tuffare med skolgången och har visat upp lite för hög frånvaro och med sig har de en lapp från skolan som visar att de att de sköter sig och inte skolkar. De erbjuds då välja något från Grillbarens meny.

”Hur är läget?”

Faruk Yildus öppnar den lilla luckan på sin lilla grillbar, sticker ut huvudet och ropar efter några ungdomar på andra sidan gatan.

– Grabbar! Hur är läget?

Fyra killar stövlar in och genast börjar hela kiosken prata om fotboll. Här välkomnas alla och känslan av att man är en del av en familj är tydlig. Bilden av ”Farfar”, som han kallas av de unga i Bro, är tydlig.

– Han finns alltid här och är jätterolig. Han lagar bra mat och han är en riktigt snäll människa som behandlar alla med respekt, förklarar killarna innan de fortsätter bort mot skolan.

Kommunen checkar in

Faruk Yildez berättar att det händer att personal från kommunen kommer förbi Grillbaren för att få en uppdatering på hur vissa barn har det.

– Jag hjälper givetvis till när dom vill veta hur de mår och hur det går för barnen.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:

 


 


 
Huvudpartners