ANNONS

Gustavs quiz drar fullt hus

Gustav Bohlin drog igång qiuz på Nytorpet och lockade mer folk till krogen.
Gustav Bohlin är nominerad till "Min lokala Söderortshjälte".
När den lokala favoritkrogen hade ont om gäster startade han ett quiz för att locka dit folk.
Söderortshjälten Gustav Bohlin driver tillsammans med Åsa Bäckström Quiz på Nytorpet i Kärrtorp.
ANNONS

Hur började allt?

– När Nytorpet öppnade var jag där en del och gillade det. Men det var lite gäster och det tyckte jag var synd. Så jag ville att folk skulle få upp ögonen för stället och funderade på hur jag skulle kunna göra det. Till slut approachade vi ägaren Tim och testade vårt quiz en gång i november. Det gick jättebra! Nu har vi kört några gånger under våren och märkt att vi fått många i närområdet att komma dit. Jag har alltid gillat mitt närområde, men har aldrig engagerat mig förut.

Men nu valde du att engagerade dig.

– Det var någon slags oro för att stället skulle slå igen. Det låg i allas intresse att ha stället kvar, men folk kände bara inte till det. Sedan tycker jag det är väldigt kul med kunskap och quiz förstås!

Vad för slags quiz är det?

– Det är frågor om allt mellan himmel och jord fördelat på sex teman och en röd tråd. Återkommande teman är lokalkunskap och hänt i veckan.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gångvägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

ANNONS

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får utmärkelsen ”Min lokala Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgåsbord på Solliden-restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.