Hallå där Ambra Succi!

Ambra Succi. Foto: Diambra Dans AB
Ambra Succi. Foto: Diambra Dans AB
Rinkebybon Ambra Succi är en av jurymedlemmarna för Min lokala Järvahjälte, där vi lyfter fram personer som gjort bra insatser. Hon är dansare, koreograf och konstnärlig ledare för Diambra Dans AB och aktuell med en dansföreställning på Dansens hus som handlar om våld.

Vad tycker du gör någon till en vardagshjälte?

– Skulle kunna vara en ungdom som står upp mot sina vänner när de vill utöva våld med vapen. Och säger nej. Eller en vuxen som vågar gå emellan när saker håller på att gå snett. Eller en person som genom hårt arbete och handlingskraft ser till att ungdomarna får fler aktiviteter samt ett ställe att vara på.

Hur hur tänker du att du i ditt jobb som koreograf kan påverka ditt närområde?

– Det är många ungdomar som känns väldigt arga och besvikna på livet och då tror jag på att stimulera dem genom kreativa konstformer så som dans, musik, rap, poesi, måleri med mera. Jag skulle kunna undervisa i dans.

Vad tror du skulle göra Järva till ett ännu bättre ställe att bo på?

– Jag önskar att det fanns mer kreativa verksamheter för ungdomar i Järva området så de har ett tryggt ställe att gå till och få utlopp för sina känslor. Nu hänger de till exempel vid tunnelbanan och vid Rinkebyskolan.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järva lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarva@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järvahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners