Hallå där, Danira – vad är en hjälte för dig?

Danira Benitez från Fisksätra - Lokal hjälte i Nacka
Danira Benitex, Min lokala hjälte 2018
Danira Benitez vann Min lokala hjälte 2018. I år sitter hon med i juryn för årets hjälte-nominerade. Mitt i tog henne på pulsen om vad hjälte-titeln betytt och vad en vardagshjälte är för henne.

Vad är en vardagshjälte för dig?

– Det är väl en person som är väldigt uppmärksam, som lyssnar på sina medmänniskor, någon som gör någonting hela tiden. Det behöver inte vara något extravagant utan någon som gör skillnad med tiden, smart men långsamt.

Vad tror du skulle kunna göra Fisksätra till ett ännu bättre ställe att bo i?

– Fisksätra har alltid varit det svarta fåret. Skulle man uppmärksamma det mer positiva tror jag att skulle komma långt, att öppna upp en dialog mellan Fisksätra och övriga Nacka, både mellan invånarna och kommunpolitikerna och de som bestämmer. Det är så lätt att man glömmer Fisksätra.

Du blev Min Lokala hjälte 2018, vad har det betytt för dig?

– Det var speciellt. 2018 var det året jag valde byta inriktning i livet, det var ett fint sätt att avsluta mina projekt. Det betydde att det arbete jag gjort uppmärksammades. Det har betytt mycket för dom jag haft omkring mig i projektet, det har varit en boost för dem. Det var inte bara jag som vann utan hela Fisksätra.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners