Vad är en vardagshjälte för dig, Kevin?

Kevin Tönne, Min lokala hjälte i Täby 2018.
Kevin Tönne, Min lokala hjälte i Täby 2018.
Tio-årige Kevin Tönne blev förra året den yngsta lokala hjälten genom sitt ständiga engagemang för att hjälpa andra barn. Förra året lyckades han sälja majblommor för över 20 000 kronor. I år sitter han i juryn som ska utse Min lokala hjälte 2019.

Vad är en vardagshjälte för dig?

– En vardagshjälte för mig är någon som hjälper barn som har det svårt. Alla barn ska ha rätt till skola och mat och det tycker jag är jätteviktigt.

Vad tror du skulle kunna göra Täby till ett ännu bättre ställe att bo i?

– Jag tycker att det skulle var bra om man kunde blanda lite bland barnen i skolan. För i skolan som jag går i går det bara svenskar och nästan inga som är nyanlända. De går på en annan skola. Det tycker jag är synd. Om vi blandas mer kommer de lära sig svenska lättare och vi kommer få en annan förståelse för andra kulturer.

Du blev Min lokala hjälte 2018, vad har det betytt för dig?

– Det var verkligen jätteroligt att bli utnämnd till det. Jag har kämpat på väldigt mycket och det kändes som att det var värt det när jag jag vann det här priser. Jag har startat ett litet företag som säljer vetekuddar och hälften av vinsten skänker jag bort, företaget fick ett uppsving efter det här.

Läs mer:

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners