Hallå där Hossein Alfak!

Hossein Alfak är orförande i Tensta företagarförening. Foto: Anna Z Ek
Hossein Alfak.
Hossein Alfak, ordförande i företagarföreningen, ser till att Tenstas handlare samlar sina krafter. Nu har han nominerats till Järvahjälte.

Du ser till att  handlarna i Tensta samlar sina krafter. Varför?

– Därför att de har det förbaskat tufft. Det är köpsvaga konsumenter och hög kriminalitet. Samtidigt är det just småföretagare i utsatta områden som är benägna att ge folk som inte bli anställda av stora fina företag en chans. Det borde politikerna ta på allvar. Vi uppvaktar politiker och har varit på handelskammaren, men jag måste säga att det är svårt att få dem att göra något.

Så du börjar ge upp?

– Aldrig! Jag hoppas att Tensta om tio år har ett centrum med liv, mångfald, ekonomisk tillväxt  och folk i arbete. Men kommunen måste ge oss förutsättningarna för det!

Du driver en italiensk restaurang i centrum? Hur går ni runt?

– På luncherna kommer många som arbetar i området. Sedan måste man konstatera att företagare går runt tack vare de som har jobb – men också för att kriminella spenderar pengar här. När polisen gör tillslag går affärerna sämre. Det är något som måste förändras i grunden.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järva lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarva@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järvahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners